Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
ROKA
Wirtualny instrument - jaki?
Witam. Sercem mojego mzycznego kącika jest Roland MV8800. Owy sprzęt posiada w sobie parę VST-ków ale ilość jest mała. Chciałbym zakupić syntezator ,który miałby na pokładzie duża ilość virtualnych instrumentów oraz sprawdzał się jako klawiatura sterująca , przedział cenowy: od najtanśzych po droższe. Nie korzystam z PC gdyż jak zwykle "winda mi sie zwiesza,ramu jest za mało i procek nie daje rady" ... Czy można gdzieś zakupić zestaw VST-ków ale nie w postaci pluginów czyli software ale raczej hardware-pack? Zależy mi na jakości i brzmieniu oraz możliwości używania tego na MV8800-bez konieczności ingernecji PC-ta+software (chyba ,że sie nie da inaczej).
P.S. Jeśli powyższe wymagania nie są realne do zrealizowania w praktyce (koszta zbyt duże jak na domowe warunki-półprofesjonalne)to czy któś z szanownych forumowiczów jest w stanie za pieniądze zkonwerterować dużą liczbę VST-ków (bez żadnych chrupnięć,szmerów,zgrzytów itd tylko jakościowo czystych brzmiących VST)z różnych programów abym mógł je wrzucić na MV8800 i używać ich po przez klawiaturę sterującą/syntezator przy komponowaniu podkładów?
PZdr
-
KAFEL
O ile wiem to MV8800 jest instrumentem programowo zamkniętym więc Twoje pytanie o załadowanie mu jakiegoś skonwerowanego VSTi to czyste science fiction. Mozesz sobie ładować jedynie barwy samplingowe w formacie MV lub konwertować do tego formatu barwy innych samplerów.
-
KAFEL
...
w specyfikacji jak wół masz napisane :
- Import
- From CD-ROM
- audio CD, .WAV/AIFF, ACIDized file, S-700 (Sample, Partial, Patch) , AKAI MPC2000 (Program file (.PGM), Sound file (.SND)), AKAI S1000/3000 (Program, Sample), SMF (format 0/1), Still Image (.BMP/JPG), MV-8000 Patch, MV-8000 Project (backup data)
- From PC/Mac via USB
- .WAV/AIFF, ACIDized file, AKAI MPC2000 (Program file (.PGM) , Sound file (.SND)), SMF (format 0/1), Still Image (.BMP/JPG), MV-8000 Patch, MV-8000 Project