M-Audio Axiom Pro 61

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
blanko
M-Audio Axiom Pro 61

Post autor: blanko » czwartek 04 mar 2010, 12:38

Witam.

Czy miał ktoś przyjemność grać na tej klawiaturze? Z tego co mi wiadomo poprzedni Axiom ma klawiaturę która się "lepi" po dłuższej "niepracy". Czy Axiom Pro ma taką samą klawiaturę, czy przy tej wersji nie ma już tego problemu? Mam zamiar sobie kupić Axioma 61 ale pomyślałem sobie, że może warto zainwestować w przyszłość, dorzucić te 500zł i kupić sobie Axioma Pro. Czy waszym zdaniem warto?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
preceli

Re: M-Audio Axiom Pro 61

Post autor: preceli » piątek 05 mar 2010, 17:12

...Czy miał ktoś przyjemność grać na tej klawiaturze? Z tego co mi wiadomo poprzedni Axiom ma klawiaturę która się "lepi" po dłuższej "niepracy"...

To dobre pytanie, ale raczej do tych, którzy mają ten model dłużej. Klawiatura w PRO jest troszkę inna, lecz moim zdaniem tylko troszkę. Bez wątpienia jednak na korzyść PRO przemawia wyświetlacz, ciche encodery (bez grzechotki) i system HyperControl. W tym ostatnim przypadku IHMO znacznie lepiej nauczyć się jak samem poradzić sobie w swym DAW-ie z podobnymi sprzętami zamiast szukać "softprotezy".
Na niekorzyść, poza ceną, typuję głównie (ponoć modne) wqr.....ce wręcz do bólu na przyciemnionej scenie niebieskie LED-y

...Mam zamiar sobie kupić Axioma 61 ale pomyślałem sobie, że może warto zainwestować w przyszłość, dorzucić te 500zł i kupić sobie Axioma Pro...

Tylko 500 zł? A możesz gdzieś pokazać cennik z którego korzystasz?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
blanko

Post autor: blanko » niedziela 07 mar 2010, 09:47

Tylko 500 zł? A możesz gdzieś pokazać cennik z którego korzystasz? ...

Ebay. Przeważnie tam kupuję różne rzeczy. Teraz funt troszkę spadł więc dokładasz niecałe 500zł i masz Axioma Pro 61 z roczną gwarancją (instrukcja i tak jest w języku angielskim, nawet jak byś kupił w Polsce więc jaki sens dorabiać naciągaczy? :). Co do klawiatury to pewnie niczego konkretnego się nie dowiem... Cholera....

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » niedziela 07 mar 2010, 17:10

...Witam.

Czy miał ktoś przyjemność grać na tej klawiaturze? Z tego co mi wiadomo poprzedni Axiom ma klawiaturę która się "lepi" po dłuższej "niepracy"

Pozdrawiam...

Ja posiadam axioma 49 tak, to prawda z tą klawiaturą która " zastyga" po dłuższym odpoczynku... Ale to nie problem, w niczym mi to nie przeszkadza, praktycznie nie doznaje dyskonfortu poprzez tą "niby" wadę...

Klawisz polecam ! naprawde świetnie sie na nim gra, zagrasz wszystko od wykręconych solóweczek syntezatorowych po zawiłe fortepianówki ! nie męczy palców, dodatkowo pady genialne do drumsetu !

nie miałem axioma pro - muszę go stestować czy aby napewno jest lepszy od poprzednika !
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 08 mar 2010, 20:10

...Po moich przygodach z M-Audio nie chcę mieć do czynienia więcej z tą firmą. Nie wiem jak Axiom Pro ale Ozonic nie podpasował mi wogóle. Jak tylko novation wporwadziło obniżkę/promocję na swoje sl mkII od razu to kupiłem i... powiem tyle: Automap Rządzi :)

Szkoda, że nie dopisałeś w czym Ci owy Ozonic zawinił, nieładnie .
Axiom 61 i Twoja SL MKII (?) to zupełnie różne sterowniki wręcz pod każdym względem, w tym cenowym. Nie da rady ich wprost porównać.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ