Dla wielu pewnie głupi problem.
Wymieniłem kartę z "sb live" na "waveterminal192", lubię niestety czasami używać soundfontów, których oczywiście na wt 192 nie da się użyć.
Co w zamian?
Chodzi mi o to: jako że jestem przywiązany do swojej kolekcji sf2, chciałbym przekonwertować je tak bym mógł używać ich na waveterminalu. I tu niestety moja uboga wiedza się kończy, nie mam pojęcia co dalej. Jaki soft, jakie banki i formaty wchodzą w grę itd? ... Sb wszystko zrobił za mnie...
pozdrawiam
zielak
Co zamiast SoundFontów?
Re: Co zamiast SoundFontów?
nie trzeba rezygnować z soundfontów, po prostu sprzętowy sampler sb live obsługujący sf, a którego z wiadomych względów brak w waveterminalu, należy zastąpić samplerem programowym który czyta soundfonty, a tu wybór jest ogromny (halion, kontakt, virtual sampler etc. występujące jako instrumenty VST lub DXi) oczywiście głowny program którego używasz musi je obsługiwać
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
Gdzieś mi się obiło o uszy, że można zainstalować obie karty: SB do obsługi MIDI a WT do AUDIO.
Ale nie jestem pewny. Może ktoś wie. Sam jestem ciekaw...
Pozdrawiam, Opal
Pozdrawiam, Opal

...Gdzieś mi się obiło o uszy, że można zainstalować obie karty: SB do obsługi MIDI a WT do AUDIO.
Pozdrawiam, Opal
...
o ile dobrze pamiętam to można tak zrobić
Pozdrawiam, Opal

o ile dobrze pamiętam to można tak zrobić
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
- entryspace
......Gdzieś mi się obiło o uszy, że można zainstalować obie karty: SB do obsługi MIDI a WT do AUDIO.
Pozdrawiam, Opal
...
o ile dobrze pamiętam to można tak zrobić...
Tylko mając EgoSys Waveterminal 2496. Nowa seria Waveterminali nie posiada unikalnej cechy wielkiego WT 2496, tj. złącza Sb-link, przez które sygnał z Live'a (bądź Audigy 1, 2) można było kierować wprost do WT 2496, lub też z WT bezpośrednio do procesorów efektowych Live! (i pokrewnych) po czym z powrotem do WT.
Pozdrawiam, Opal

o ile dobrze pamiętam to można tak zrobić...
Tylko mając EgoSys Waveterminal 2496. Nowa seria Waveterminali nie posiada unikalnej cechy wielkiego WT 2496, tj. złącza Sb-link, przez które sygnał z Live'a (bądź Audigy 1, 2) można było kierować wprost do WT 2496, lub też z WT bezpośrednio do procesorów efektowych Live! (i pokrewnych) po czym z powrotem do WT.
cieszę się życiem
- OYCIECPIOTR
...nie trzeba rezygnować z soundfontów, po prostu sprzętowy sampler sb live obsługujący sf, a którego z wiadomych względów brak w waveterminalu, należy zastąpić samplerem programowym który czyta soundfonty, a tu wybór jest ogromny (halion, kontakt, virtual sampler etc. występujące jako instrumenty VST lub DXi) oczywiście głowny program którego używasz musi je obsługiwać...
Z darmowych - Buzz.
Z darmowych - Buzz.
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
Oczywiście mozna używać soundfontów. Ja mając SB Live w ogóle nie korzystam z samplera karty tylko z rozwiązań programowych bo są lepsze.