Behringer ACX 1800 Ultracoustic - tuning?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
mlodykitol
Behringer ACX 1800 Ultracoustic - tuning?

Post autor: mlodykitol » wtorek 05 sty 2010, 02:57

Ostatnio stałem się posiadaczem piecyka gitarowo-wokalowego z serii ACX-ultracoustic behringera. Jeszcze nie zdążyłem odebrać sprzętu, a już pojawiły mi się pytania co do jego funkcjonalności. Niby wszystko cacy ale nie do końca. Jakoś nie mogę się doszukać wyjścia na słuchawki. Tak się składa, że mieszkam w bloku i chcę trochę dać czadu, a sąsiedzi wiadomo...:/ Może komuś z was udało się wykorzystać parę wyjść symetrycznych na mikser, a może poprostu nie ma takiej możliwości i trzeba dokonać przeróbki na własną rękę?  

Pytanie nr.2 trochę z innej beczki: Czy próbowaliście tuningować jakikolwiek piec akustyczny na lampę. W tym konkretnie przypadku mamy do czynienia z rozdzieleniem sygnału na dwa niezależne tory o mocy 90W każdy. Nie chodzi mi tu o preamp, a bardziej o końcówkę mocy, która jak wiadomo decyduje co w temacie. Czy to wogóle możliwe i czy przeróbki takie mają sens? Z chęcią dokoptowałbym mu dwie porządne lampy, przy czym nie chcę rezygnować z tego co już ma. Będę wdzięczny za wszelkie info. 

[addsig]

ODPOWIEDZ