Wirtualny Digital delay effect dla wejscia mikrofonoweg w Windows

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Sroka
Wirtualny Digital delay effect dla wejscia mikrofonoweg w Windows

Post autor: Sroka » czwartek 10 gru 2009, 15:42

Witam wszystkich!

Czy jest cos takiego co mozna by zainstalowac w Windows, i bylby to typowy effekt echo, dealey, chorus dla wejscia mikrofonowego w standardowej karcie muzycznej?

Chodzi o mozliwosc nakladania lekkiego effektu do nagran Karaoke.

Prosze o jakies rozwiązania, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Wirtualny Digital delay effect dla wejscia mikrofonoweg w Windows

Post autor: DJOZD » czwartek 10 gru 2009, 20:09

...
Witam wszystkich!

Czy jest cos takiego co mozna by zainstalowac w Windows, i bylby to typowy effekt echo, dealey, chorus dla wejscia mikrofonowego w standardowej karcie muzycznej?

Chodzi o mozliwosc nakladania lekkiego effektu do nagran Karaoke.

Prosze o jakies rozwiązania, Sroka...

Nagrań karaoke??? hmm.... nie bardzo wiadomo o co ci konkretnie chodzi.

Po co nakładac efekt do nagran?

Moze chodzi ci poprostu o dodanie poglosu dla wokalu przy zabawie karaoke. Mysle ze jest to do zrobienia z czym pokroju ASIO4ALL. Bedziesz mógł pościc na scieżce w hoście jakikolwiek poglos z wtyczki w monitoringu live. Wtedy sygnał bedzie wpadał do wtyczki i poglos bedzie szedł relatime. Ale to tak oczywste ze chyba o to bys nie pytał hmm....Smile

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 10 gru 2009, 21:22

Nagrań karaoke??? hmm.... nie bardzo wiadomo o co ci konkretnie chodzi.

Po co nakładac efekt do nagran?

Moze chodzi ci poprostu o dodanie poglosu dla wokalu przy zabawie karaoke. Mysle ze jest to do zrobienia z czym pokroju ASIO4ALL. Bedziesz mógł pościc na scieżce w hoście jakikolwiek poglos z wtyczki w monitoringu live. Wtedy sygnał bedzie wpadał do wtyczki i poglos bedzie szedł relatime. Ale to tak oczywste ze chyba o to bys nie pytał hmm....Smile...

Chodzi konkretnie o nagrania karaoke np na stronie Ising.pl. Nagrywasz wokal pod podklad ktory leci z netu. Czyli effekt musi byc wpiety programowo pomiedzy wejscie mikrofonowe a przetwornik ADDA.

Normalnie mozna to zrobic wpinajc poglos sprzetowy ponmiedzy mikrofonem a wejscie mikrofonowym. Niestety nie kazdy chce wydac kilkastowek na urzadzenie. Z  tad pytanie o mozliwosc zainstalowania wirtualnego poglosu.

Wiem ze niektore karty muzyczne konsumenckie maja taka opcje.

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 10 gru 2009, 21:49

Normalnie mozna to zrobic wpinajc poglos sprzetowy ponmiedzy mikrofonem a wejscie mikrofonowym. Niestety nie kazdy chce wydac kilkastowek na urzadzenie. Z  tad pytanie o mozliwosc zainstalowania wirtualnego poglosu. 

Wiem ze niektore karty muzyczne konsumenckie maja taka opcje....

Myśle ze mozesz to zrobić metodą którą opisałem. Tyle ze sygnał z hosta gdzie powstaje pogłos wysyłasz na zewnątrz na jakieś wyjscie interfejsu i ponownie wpisasz na jakiś input. Ten input z sygnałem zpoglosowanym ustawiasz jako wejscie dla tego programu co nagrywa te karaoke. Naprzykład na interfejsach ESI mozesz trakie cos krosować wirtualnie w DIRECT WIRE i nie ma zupelnie problemu z kablami. 

ODPOWIEDZ