Yamaha 01V i Samplitude 8
Z góry dzięki
pozdrawiam
Re: Yamaha 01V i Samplitude 8
...Witam. Mam duży problem z podpięciem Konsoli YAMAHA 01V do Programu SAMPLITUDE, tak aby działała zamiast miksera na monitorze. Czy jest ktoś kto już tak pracował i może krok po kroku wytłumaczyć jak to zrobił?
Z góry dzięki
pozdrawiam
...
Co prawda nie pracowałem w ten sposób, ale mój znajomy ma i podłączał tą konsolę. O ile się nie myle podłączał ją przez MIDI do Interfacu a reszta to już konfiguracja w DAW (w Twoim przypadku Samplitude). Powinien być też dołączony zestaw sterowników/programów do konfiguracji i obsługi tej konsoli.
Napisz jak podłączasz i gdzie dokładnie masz problem to łatwiej będzie Ci pomóc.
Z góry dzięki
pozdrawiam
...
Co prawda nie pracowałem w ten sposób, ale mój znajomy ma i podłączał tą konsolę. O ile się nie myle podłączał ją przez MIDI do Interfacu a reszta to już konfiguracja w DAW (w Twoim przypadku Samplitude). Powinien być też dołączony zestaw sterowników/programów do konfiguracji i obsługi tej konsoli.
Napisz jak podłączasz i gdzie dokładnie masz problem to łatwiej będzie Ci pomóc.
podłączylismy ja kablem midi i nie reaguje,
co robic ?
moze jakies zle sterowniki?
moze jakas podpowiedz gdzie szukac sterownikow poprawnych
jezeli moglismy zainstalowac zle ale chyba nie
prosze o pomoc
......
moze jakies zle sterowniki?
moze jakas podpowiedz gdzie szukac sterownikow poprawnych
jezeli moglismy zainstalowac zle ale chyba nie
prosze o pomoc...
Nie uzywam takiego steronika i nie bede wstanie dokladnie pomóc. Ale połączenia MIDI nie potrzebują zadnych steroników. tzn. Łącząc jedno urządzenie z drugim komunikują sie one wedlug ustalonego standardu, więc jezeli łączysz Yamahe za pomocą MIDI z interfejsem MIDI zainstalowanym komputerze to komunikacja jakakolwiek musi nastąpić. Sprawdz sprawnosc kabli midi na innym urządzeniu (jakis klawisz). Na pewno sprawdziles czy wszystko jest dobrze ustawione na wejsciu i wysjciu midi w samplitude?
Jak klikniesz w menu MIDI opcje 'MIDI Controller Setup' otwiera sie okno gdzie masz do wyboru rodzaje kontrolera (jest nawet Yamaha 01V). Wydaje mi sie ze po wybraniu kontrolera i istawieniu poprawnie MIDI in i Midi Out powinno cos trybic.