Witam, jestem nowym posiadaczem Alesisa. Mam pytanie odnośnie katalogowania plikow wav. Grając na jakis chałturach chciałbym mieć szybki dostęp do danych utworów. Bo bez sensu krecic od pierwszego utworu do np 150. Czy jest mozliwość zakladania jakis folderów, skrotow itp?? dzieki i pozdrawiam
Alesis Fusion 6hd
- SOLTYSIK16
Re: Alesis Fusion 6hd
Więc podpinasz alesisa do kompa -- wchodzisz do folderu volume puzniej do song---
rbisz katalogi typu disco, pop czy jakie chcesz (alesis nie przyjmuje polskich czcionek)---otwierasz plik textowy który jest w folderze song jest to "bank.txt" i
Number of items: oznacza ilość katalogów czyli jażeli masz 2 katalogi np: disco i rock to
wartość "Number of items: 2" jeżeli więcej katalogów to ile katalogów taka wartość.
pod Number of items: wpisujesz dokładnie jeden pod drugim jak katalogi się nazywajączyli w tym wypadku wygląda to tak
Number of items: 2
disco
rock
Po czym zapisujesz zmiany i to tyle katalogi są gotowe teraz tylko jak robisz song to umieszczaj utwór w odpowiednim katalogu.
Mam nadzieje że wyjaśniłem prosto i jasno
- SOLTYSIK16
Spoko import song mam opanowany:) takie katalogi robiłem na alesisie wszystko sie zgadza, lecz mi bardziej chodzi o cos takiego jak CATEGORY w brzmieniach czyli z lewej np. piano a z boku opisany folder. czyli cos takiego jak w winamp. widze podkategorie z katalogu np dance itp... nie wiem czy to zrozumiale napisałem :):)
Można też songi pododawć do banków na pulpicie. Wybierasz wtedy np. C7 i jazda...!
Napisałeś bardzo zrozumiale.
Skoro jednak aż tak bardzo Ci daleko do instrukcji obsługi napiszę po wojskowemu: masz głowę i h.., to sam kombinuj.
[addsig]
- SOLTYSIK16
......nie wiem czy to zrozumiale napisałem...
Napisałeś bardzo zrozumiale.
Skoro jednak aż tak bardzo Ci daleko do instrukcji obsługi napiszę po wojskowemu: masz głowę i h.., to sam kombinuj. ...
Niestety instr nie jest w jezyku polskim a w innym mam problemy, niestety... widocznie intuicja nie zawodzi. Dokladnie jak kolega napisal... np C7 w banku i jazda innej opcji nie ma jak widac. dzieki i pozdro
Za Chiny L. nie kumam co chciałeś przekazać

Dasz info na swego dilera?
[addsig]
- SOLTYSIK16
Za Chiny L. nie kumam co chciałeś przekazać

Dasz info na swego dilera?
CHodziło mi o to ze bez instrukcji sam doszedłem do tego co kolega napisał intuicyjnie, czyli w banku przypisany jest do np C7 czy K2 itd jakis song.
Tu masz trochę więcej o tym klawiszu i to po polsku!!!!
http://www.fusion.waves.pl/
A tak w ogóle to b. dobry sprzęt i za niewielką kasę daje ogromne możliwości. Nie przesadź tylko z bankami, a szczególnie z pochopnym ich usuwaniem nie odznaczając tego na liście. Wtedy łapie błędy i robi się nie stabilny....
Pozdro