VST Voxengo?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor
VST Voxengo?

Post autor: ZgibniewZiobor » sobota 31 paź 2009, 22:16

Szperałem po EiS i znalazłem kilka pochlebnych opinii na temat wtyczek Voxengo. Pierwszy raz spotykam się z tą marką plugsów. Chciałem zapytać czy marka ma faktycznie coś wybitnego do zaproponowania w porównaniu do Wavesa PSP Sannoxa czy Steinberga? Ewentualnie co z nowości  pluginowych moglibyście jeszcze polecic do mixu wokalu i nie tylko oraz amatoringu(masteringu vst plaginowego w domowym studyjku) ;D ??

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Re: VST Voxengo?

Post autor: fabian » sobota 31 paź 2009, 23:22

z voxengo uzywam spana, aby zobaczyc co czasem sie dzieje z przeroznymi czestotliwosciami.. przydatny we wszystkim rowniez w amatoringu (niezle slowko)
[addsig]
the Sun Personality

Awatar użytkownika
mithrandirHD

Post autor: mithrandirHD » niedziela 01 lis 2009, 01:00

Gorąco polecam produkty Voxengo!!! Uważam, że to jeden z lepszych deweloperów wtyczek VST w ostatnim czasie (testowałem ten soft "własnousznie").

Z produktów komercyjnych najbardziej warte uwagi są, moim zdaniem, limiter Elephant, kompresory Voxformer, Polysquasher i Soniformer, a także efekty z zestawu Analogflux Suite (chociaż pozostałe wtyki są również wyśmienitej jakości).

Natomiast co do efektów freeware - rekomenduję przede wszystkim świetny korektor Overtone GEQ, wspomniany już wyżej bardzo dobry i skuteczny analizator widma SPAN, procesor M/S MSED, a także emulator brzmienia lampy Tube Amp.

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » poniedziałek 02 lis 2009, 10:24

Gorąco polecam produkty Voxengo!!!

Ja też,robię nimi większość rzeczy. Do Waves,PSP nie ma co porównywać, to jest dużo droższy soft.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 02 lis 2009, 10:42

Gorąco polecam produkty Voxengo!!!

Ja też,robię nimi większość rzeczy. Do Waves,PSP nie ma co porównywać, to jest dużo droższy soft.

dlaczego nie ma co porownywać ? IMHO kazdy z tych producentów ma w swoim arsenale jakies perełki ... Voxengo to bardzo dobre wtyczki , jedynym mankament to mnogośc opcji w kazdej z plugin-ów Voxengo ,

ODPOWIEDZ