Szperałem po EiS i znalazłem kilka pochlebnych opinii na temat wtyczek Voxengo. Pierwszy raz spotykam się z tą marką plugsów. Chciałem zapytać czy marka ma faktycznie coś wybitnego do zaproponowania w porównaniu do Wavesa PSP Sannoxa czy Steinberga? Ewentualnie co z nowości pluginowych moglibyście jeszcze polecic do mixu wokalu i nie tylko oraz amatoringu(masteringu vst plaginowego w domowym studyjku) ;D ??
VST Voxengo?
Re: VST Voxengo?
z voxengo uzywam spana, aby zobaczyc co czasem sie dzieje z przeroznymi czestotliwosciami.. przydatny we wszystkim rowniez w amatoringu (niezle slowko)
[addsig]
[addsig]
the Sun Personality
- mithrandirHD
Gorąco polecam produkty Voxengo!!! Uważam, że to jeden z lepszych deweloperów wtyczek VST w ostatnim czasie (testowałem ten soft "własnousznie").
Z produktów komercyjnych najbardziej warte uwagi są, moim zdaniem, limiter Elephant, kompresory Voxformer, Polysquasher i Soniformer, a także efekty z zestawu Analogflux Suite (chociaż pozostałe wtyki są również wyśmienitej jakości).
Natomiast co do efektów freeware - rekomenduję przede wszystkim świetny korektor Overtone GEQ, wspomniany już wyżej bardzo dobry i skuteczny analizator widma SPAN, procesor M/S MSED, a także emulator brzmienia lampy Tube Amp.

Z produktów komercyjnych najbardziej warte uwagi są, moim zdaniem, limiter Elephant, kompresory Voxformer, Polysquasher i Soniformer, a także efekty z zestawu Analogflux Suite (chociaż pozostałe wtyki są również wyśmienitej jakości).
Natomiast co do efektów freeware - rekomenduję przede wszystkim świetny korektor Overtone GEQ, wspomniany już wyżej bardzo dobry i skuteczny analizator widma SPAN, procesor M/S MSED, a także emulator brzmienia lampy Tube Amp.

Gorąco polecam produkty Voxengo!!!
Ja też,robię nimi większość rzeczy. Do Waves,PSP nie ma co porównywać, to jest dużo droższy soft.
Ja też,robię nimi większość rzeczy. Do Waves,PSP nie ma co porównywać, to jest dużo droższy soft.
Gorąco polecam produkty Voxengo!!!
dlaczego nie ma co porownywać ? IMHO kazdy z tych producentów ma w swoim arsenale jakies perełki ... Voxengo to bardzo dobre wtyczki , jedynym mankament to mnogośc opcji w kazdej z plugin-ów Voxengo ,
dlaczego nie ma co porownywać ? IMHO kazdy z tych producentów ma w swoim arsenale jakies perełki ... Voxengo to bardzo dobre wtyczki , jedynym mankament to mnogośc opcji w kazdej z plugin-ów Voxengo ,