Witam,
Oto adres szkoły:
http://www.blind.krakow.pl/sosw.htm
Zlozylem juz dosc dawno papiery i 24 sierpnia jest egzamin. Oto co napisano mi w liscie:
"Na przesluchanie muzyczne prosze przygotowac dowolnie wybrana piosenke do zaspiewania. Osoby grajace na fortepianie moga przygotowac fragment utworu muzycznego. Przesluchanie rowniez bedzie zawierac elementy ksztalcenia sluchu (rozpoznawanie dzwiekow wyzszych, nizszych, rozpoznawanie ilosci slyszalnych dzwiekow granych jednoczesnie, powtorzenie melodii glosem, wyklaskanie rytmu itp.) opraz podstawowa elementarna wiedze z akustyki (dotychczasowe doswiadczenia z dzwiekiem, pojecia akustyczne, wiedza o wspolczesnym sprzecie i oprogramowaniu muzycznym itp.)."
Obawiam sie egzaminu z fizyki/akustyki. W liscie brzmi to jakby to byly same podstawy, ale slyszalem,od kumpla, ktory sie probowal tam dostac, ze dostal bardzo ciezkie pytania.
Nie wiem czego moge sie spodziewac z tej akustyki. Czy to beda podstawowe pojecia, czy trzeba bedzie tlumaczyc perfekcyjnie przerozne zawile zjawiska, obliczac, stosowac wzory itp...
Z fizyki jestem kompletnym laikiem. Kupielem sobie ksiazke do liceum i nie wiem kompletnie o co chodzi (wstyd ;/).
Czy ktos mial doczynienia z ta szkola? Ma moze znajomego, ktory sie tam uczy lub uczyl? Ktokolwiek, cokolwiek...?
Nie wiem na czym powinienem sie skupic najbardziej z dzialu akustyki, a zalezy mi bardzo aby sie tam dostac.
Dziekuje pieknie za jakies podpowiedzi.
Pozdrawiam,
Kamil