Jak dobrać pogłos instrumentu z gotowym podkładem?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Mamoń
Kontakt:
Jak dobrać pogłos instrumentu z gotowym podkładem?

Post autor: Mamoń » sobota 25 lip 2009, 12:59

Nagrałem właśnie instrument solo do podkładu i nie mogę dobrać dobrego reverbu wszystkie brzmią inaczej niż te użyte w podkładzie. Kombinowałem już z różnymi reverbami i z ustawieniami, ale to ciągle nie to! Niestety nie mój podkład więc dużo z nim nie ukręcę..:( Próbowałem też wspólnego reverbu na wyjściu, ale to tylko oddala wszystko. Czy jest na to jakiś patent???! Pomóżcie!!!
http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Awatar użytkownika
Mruczasss

Re: Jak dobrać pogłos instrumentu z gotowym podkładem?

Post autor: Mruczasss » niedziela 26 lip 2009, 17:03

...Nagrałem właśnie instrument solo do podkładu i nie mogę dobrać dobrego reverbu wszystkie brzmią inaczej niż te użyte w podkładzie. Kombinowałem już z różnymi reverbami i z ustawieniami, ale to ciągle nie to! Niestety nie mój podkład więc dużo z nim nie ukręcę..:( Próbowałem też wspólnego reverbu na wyjściu, ale to tylko oddala wszystko. Czy jest na to jakiś patent???! Pomóżcie!!!... 

Wszystkie brzmią inaczej niz te użyte w podkładzie. To normalne. Ludzie nakładaja po 4 rózne reverby i dziwią sie czemu im sie to nie zgrywa.Dlaczego tak sie dzieje? Bo poglos z reguły  ma odwzorowywać pomieszczenie w którym dany instrument sie znajduje.

Domyślnie jednym sensownym rozwiązaniem w sytuacji w ktorej sie sie pan znajduje jest podpięcie jednego reverba do mixera, i wysylanie poszczególnych sciezek (kanalow) do reverba. Ominie pan wtedy bas i werbel a nalozy go np na pada i swoja solówke. To juz kwestia uzyskania konkretnego celu.

lubie to co robie i jestem w tym dobry.

ODPOWIEDZ