Witam potrzebuje interfejs np Fire Ware 16 preamów i 16 przetorników AD. Szukam takiego który miałby doś analogowe brzmienie, no i jakość. zastanawiam sie nad 2X Presonus FirePod. Co wy na to ? co kupic.
Pozdrawiam.
Witam potrzebuje interfejs np Fire Ware 16 preamów i 16 przetorników AD. Szukam takiego który miałby doś analogowe brzmienie, no i jakość. zastanawiam sie nad 2X Presonus FirePod. Co wy na to ? co kupic.
Pozdrawiam.
...
Pozdrawiam....
mam stół presonusa studiolive , tam sa te same preampy xmas co w innych interfejsach presonusa. porównywałem preampy z great riverem, UA 6176, i focusritem isa 428 i powiem ze wypadły całkiem niezle podobnie przetworniki w konfrontacji z FF 800 tez bez kiszki, co do analogowego brzmienia to myslisz o jakis " szlachetnych "zniekształceniach? raczej nie spodziewałbym sie ....
polecam Focusrite Saffire 26 Pro ( świetne preampy + duże możliwości rozbudowy rejestrując do 24 kanałów na raz ) + Presonus Digimax 96 / 48 z limiterami i wyjściem Adat ( lepsze preampy / brzmienie jak w Digimax FW )
Pozdr.
Dzieki za opinie, ogulnie to znalazłem mniej wiecej swoje brzmienie w tej cenie jednak to interfejs dla kolegó z innego zespołu. Myśle że presonus da rade 2x lub 3x lepiej niż PHONIC HELIX 16 któy obecnie posiadają ;)
Osobiscie wierze tylko w mix na nie złym analogu, ale taki kompromisik 2x PResonus bedzie cool.
jeśli chcesz nagrać na 1 kompa 16 majków ( lub lini ) na raz, to obawiam się, że 2x presonus fire pode nie wystarczy...
Firepode nie ma wejścia adat by prócz swoich 8 kanałów mógł przyjąć kolejne 8, ma jedynie dodatkowe we/ wy spdif ( stereo ) co daje w sumie 10 kanałów rejestrowalnych + we/wy. midi.
dlatego poleciłem ci główny interfejs Saffire 26 Pro który nie dość , że ma 8 świetnie brzmiących preampów ( moim zdaniem lepszch jak te w FW Presonus ) to ma aż 2 wejścia adat ( wyjścia także ) by przyjąć kolejne 16 wejść ! plus jak fire pod spdif i midi.
Saffire pozatym ma więcej innych plusów vs do Fire poda, ale zaznaczam, to moje zdanie.
Natomiast Presonus Digimax 48 khz lub 96 kzh ma o wiele bardziej zawodowe, analogowe brzmienie vs do wyżej wymienionych interfejsów.
Pozdr.
wspomniałeś tez o analogowym brzmieniu i miksowaniu w domenie analogowej, aż się prosi by ci polecić Mackie Onyx 1640 + karte FW
Miałem ten mikser i powiem wprost, preampy brzmiały o dziwo jakby Chińsko, bez dynamiki, tego konkretnego pasma w dole vs do starszego Mackie 32 8 Bus.
Biorąc natomiast pod uwagę brzmienie obu Mackie ja sobiscie pszedłem w stronę koncepcji preampów Green z Saffiry które są nie dość, że już z wyczuwalnym swoim charaterem to są czystsze !
moje spostrzeżenia jeszcze co do preampów Mackie 32 - 8 bus jak dla mnie, za bardzo zbite, zwarte, podbarwione, zabrudzone... jednak z dynamiką lepszą od Onyx, Jeśli tego szukasz to tędy droga :) koszt jednak zupełnie inny.
natomiast co do mikserów Phonic, to nie wypowiadam się, to nie moja ulubiona półka.
Pozdr.
moje spostrzeżenia jeszcze co do preampów Mackie 32 - 8 bus jak dla mnie, za bardzo zbite, zwarte, podbarwione, zabrudzone... jednak z dynamiką lepszą od Onyx, Jeśli tego szukasz to tędy droga :) koszt jednak zupełnie inny.
natomiast co do mikserów Phonic, to nie wypowiadam się, to nie moja ulubiona półka.
Phonic to tez nie moja ulubiona połka ale co zrobic. Ja robiena starszej YAMAHE MG.
Co do tych 16 kanałó to tam zaznaczyłem "2X" PRESOUNS czyli dwie sztuki po 8.
Co myślisz o tym ?
...
Pozdrawiam....
A ja bym polecil 2xMOTU 8pre. Sam mam Motu 828 mk3 ktory ma 2 takie same preampy i jestem z nich bardzo zadowolony.Duza dynamika i brzmia bardzo naturalnie. Pozatym 8pre tez posiada ADAT.