Roland Juno Stage a multisample

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Mikael4
Roland Juno Stage a multisample

Post autor: Mikael4 » poniedziałek 23 mar 2009, 16:54

Witam,

Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to, czy Juno Stage umożliwia kreację brzmienia (tworzenie własnych patchy) na bazie próbek wgrywanych do / odczytywanych z pamięci.

Wyobrażam to sobie tak: uruchamiam załączony do instrumentu manager na pc, tworzę sobie nowy preset, wybieram np jeden z istniejących synthów i dodaję do niego wskazane, pocięte wave'y, przypisując je do każdego z tonów.

Czy takie czary tylko w Fantom G, Nord Wave?

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Roland Juno Stage a multisample

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 23 mar 2009, 17:33

Czy takie czary tylko w Fantom G, Nord Wave?...
K2000,2500/2600 :)
oraz roland x6, motif i korg

Awatar użytkownika
Mikael4

Post autor: Mikael4 » poniedziałek 23 mar 2009, 18:38

...Czy takie czary tylko w Fantom G, Nord Wave?...
K2000,2500/2600 :)
oraz roland x6, motif i korg ...

W sensie, ze tylko uzupelniles troche liste, czy Juno Stage nie posiada takiej opcji?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 25 mar 2009, 15:25

W sensie, ze tylko uzupelniles troche liste, czy Juno Stage nie posiada takiej opcji?
...

Nie znam na tyle wersję Stage. Mogę powiedzieć tylko, że Juno-G nie odtwarza (obsługuje) multisampli. Oba modele są bardzo podobne do siebie, ale nie wiem czy w Stage nie dodali tej funkcji. Choćby ze względu na nazwę (i cenę) powinni. Ale to tylko przypuszczenia... Spróbuj wyczytać w instrukcji obsługi (która w przypadku Juno-G jest duża, obszerna a i tak niestety mało rzeczy z niej dla mnie wynika).

Awatar użytkownika
Mikael4

Post autor: Mikael4 » środa 25 mar 2009, 20:00

Nie znam na tyle wersję Stage. Mogę powiedzieć tylko, że Juno-G nie odtwarza (obsługuje) multisampli. Oba modele są bardzo podobne do siebie, ale nie wiem czy w Stage nie dodali tej funkcji. Choćby ze względu na nazwę (i cenę) powinni. Ale to tylko przypuszczenia... Spróbuj wyczytać w instrukcji obsługi (która w przypadku Juno-G jest duża, obszerna a i tak niestety mało rzeczy z niej dla mnie wynika)....

Zrobilem to na samym poczatku..
Nie znam jednak dobrze angielskiej terminologii, jesli chodzi o bardziej zaawansowane echniczne okreslenia

Jedyna wzmianka, ktora znalazlem (procz odtwarzania wave'ow via usb) znajduje sie na stronie 103 - http://lib.roland.co.jp/manual/en/dl_08-25021/JUNO-STAGE_e2.pdf

Moze ktos pomoglby mi rozwiac watpliwosci?

Awatar użytkownika
andrzeimuzyk71

Post autor: andrzeimuzyk71 » niedziela 12 maja 2013, 08:13

Witam .czy ktoś może posiada polską instrukcje w PDF-ie do Rolanda Juno Stage. Byłbym bardzo wdzięczny.

ODPOWIEDZ