witam
czy ma ktoś dobry sposób na nagranie skrzypiec?
czy istnieje jakieś określone miejsce w krórym nalezy ustawić mikrofon? lepiej mała czy duza membrana w mikrofonie?
męcze się juz od kilku dni z kilkoma mikrofonami (MXL990, Rode M3 i lampowy T.Bone SCT200) ale efekty marne.
jak nagrać skrzypce?
Re: jak nagrać skrzypce?
ale efekty marne....
Mało danych, przybliż temat: solo/kwartet/orkiestra/klasyka/folk; pomieszczenie, preamp; no, i na czym ta marność polega?
Mało danych, przybliż temat: solo/kwartet/orkiestra/klasyka/folk; pomieszczenie, preamp; no, i na czym ta marność polega?
...moje drugie imię - oldschool...
przybliż temat: solo/kwartet/orkiestra/klasyka/folk; pomieszczenie, preamp;
Tak, zwlaszcza preamp
Tak, zwlaszcza preamp

Jeżeli to Cię pocieszy to ja próbowałem na U87 i poległem. Może to kwestia muzyka - nie wiem.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]
...witam
czy istnieje jakieś określone miejsce w krórym nalezy ustawić mikrofon? lepiej mała czy duza membrana w mikrofonie?
męcze się juz od kilku dni z kilkoma mikrofonami (MXL990, Rode M3 i lampowy T.Bone SCT200) ale efekty marne....
W jakim kontekscie beda umieszczone te skrzypce (rodzaj muzyki)?. Pozatym ze skrzypcami nie wiele cudowania. Najwazniejsze muzyk z dobrymi skrzypcami. Marny muzykant nie wysciągnie z tego instrumentu porządnego brzmienia.
Swoja drogą nagrałbym skrzypce dwoma mikrofonami umieszczonymi niedalej jak pol metra od instrumentu. Normalnym wielkomembranowym mikrofonem lekko podan muzykiem o obu stronach. By uchwycic naturalną stereofonie instrumentu. Przy miksie mozesz podniesc troszeczke górę jezeli brakuje, ale to juz zalezy jaki instrument itd itd
męcze się juz od kilku dni z kilkoma mikrofonami (MXL990, Rode M3 i lampowy T.Bone SCT200) ale efekty marne....
W jakim kontekscie beda umieszczone te skrzypce (rodzaj muzyki)?. Pozatym ze skrzypcami nie wiele cudowania. Najwazniejsze muzyk z dobrymi skrzypcami. Marny muzykant nie wysciągnie z tego instrumentu porządnego brzmienia.
Swoja drogą nagrałbym skrzypce dwoma mikrofonami umieszczonymi niedalej jak pol metra od instrumentu. Normalnym wielkomembranowym mikrofonem lekko podan muzykiem o obu stronach. By uchwycic naturalną stereofonie instrumentu. Przy miksie mozesz podniesc troszeczke górę jezeli brakuje, ale to juz zalezy jaki instrument itd itd
odesle tez do wyszukiwarki, ale nie EiS ale google.pl z opcja grafika, pierwsze wyniki:
zdjecie1
zdjecie2
zdjecie3
pierwsze z wykorzystanie 2 mikrofonow, pozostale z jednym.
przypatrz sie i pokombinuj z tym co masz
[addsig]
zdjecie1
zdjecie2
zdjecie3
pierwsze z wykorzystanie 2 mikrofonow, pozostale z jednym.
przypatrz sie i pokombinuj z tym co masz
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"