Wielofunkcyjny kombajn

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
psysutra
Wielofunkcyjny kombajn

Post autor: psysutra » piątek 13 lut 2009, 10:22

Witam. Ostatnio chodzi mi po głowie potrzeba zakupu
1 interfejsu audio
2 klawiatury sterującej
3 kontrolera typu Korg NanoPad i NanoKontrol (gały i suwaki)
4 syntezatora (to już niekoniecznie)

I zastanawiam się, czy jest na rynku dostępne urządzenie zawierające trzy pierwsze elementy.
Gdyż- znalazłem trzy klawisze, które po części spełniają moje wymagania- xStation 25, który jednak nie posiada padów, MPK49 nie posiadajacy interfejsu audio i Tone Port KB37 któremu z kolei brakuje większej ilości gał suwaków i przede wszystkim padów.
Chodzi mi głównie o to, by nie musieć w razie czego targać pięciu urządzeń (z laptopem włącznie) i być w konieczności nabycia dodatkowej karty z portami usb
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Arab

Re: Wielofunkcyjny kombajn

Post autor: Arab » piątek 13 lut 2009, 10:47

...Witam. Ostatnio chodzi mi po głowie potrzeba zakupu
1 interfejsu audio
2 klawiatury sterującej
3 kontrolera typu Korg NanoPad i NanoKontrol (gały i suwaki)
4 syntezatora (to już niekoniecznie)

I zastanawiam się, czy jest na rynku dostępne urządzenie zawierające trzy pierwsze elementy.
Gdyż- znalazłem trzy klawisze, które po części spełniają moje wymagania- xStation 25, który jednak nie posiada padów, MPK49 nie posiadajacy interfejsu audio i Tone Port KB37 któremu z kolei brakuje większej ilości gał suwaków i przede wszystkim padów.
Chodzi mi głównie o to, by nie musieć w razie czego targać pięciu urządzeń (z laptopem włącznie) i być w konieczności nabycia dodatkowej karty z portami usb...
Stary chodzi ci zapewne o Workstation Poszukaj w tej kategorii.

p.s ale kupowanie czegoś takiego teraz to strata kasy te instrumenty sa za drogie.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 13 lut 2009, 10:49

No właśnie nie chodzi mi o wielki workstation- potrzebuję w miarę kompaktowych rozmiarów (25 lub góra 37 klawiszy).
Ponadto niekoniecznie mówię o produktach nowych.
Stay Psychedelic People!

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » piątek 13 lut 2009, 11:20

Novation X-Station 25

Odnoszę jednaj wrażenie, że lepiej wyjdziesz jak kupisz osobno te elementy. Klawiatury CME mają jeszcze możliwość rozszerzenie swych możliwości - wymienny tylni panel, jednak nie wiem czy jednocześnie można tam wcisnąć moduł syntezatora i interfejsu audio - choć są dostępne oba w różnych wersjach.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 13 lut 2009, 11:31

...Novation X-Station 25

Odnoszę jednaj wrażenie, że lepiej wyjdziesz jak kupisz osobno te elementy. Klawiatury CME mają jeszcze możliwość rozszerzenie swych możliwości - wymienny tylni panel, jednak nie wiem czy jednocześnie można tam wcisnąć moduł syntezatora i interfejsu audio - choć są dostępne oba w różnych wersjach....
Jednocześnie chyba nie. (Chociaż fajnie by było tam wszystko upchać. Waldorf Nano, Pianinka i interfejs. Ale koszt już by znacznie wzrósł do poziomu Workstation.) Poza tym seria UF jest dosyć ciężka i kompaktowych rozmiarów toto nie ma

Też bym na X-Station postawił i dokupił bym jakieś pady do niego.

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » piątek 13 lut 2009, 11:48

...No właśnie nie chodzi mi o wielki workstation- potrzebuję w miarę kompaktowych rozmiarów (25 lub góra 37 klawiszy).
Ponadto niekoniecznie mówię o produktach nowych....
Ja mam Xiosyntha 25 - klawiatura sterująca(jakość wyskoka jak na moje potrzeby) + kontroler + pad do manipulacji XY ale nie ma suwaków tylko przyciski + galki (2 grupy po 11). No i syntezator :P

Podobno M-Audio Axiom 25 jest dobry
[addsig]

Awatar użytkownika
DJgts

Post autor: DJgts » piątek 13 lut 2009, 12:01

Co do 3 to nie lepiej kupić jedno urzadzenie? Np. Akai mpd24. Tam masz i gałki i suwaki.
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » piątek 13 lut 2009, 12:05

...Co do 3 to nie lepiej kupić jedno urzadzenie? Np. Akai mpd24. Tam masz i gałki i suwaki. ...
Przeczytaj cały post

Użytkownik chce kupić urządzenie które będzie miało wszystkie te punty w sobie

Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
DJgts

Post autor: DJgts » piątek 13 lut 2009, 12:46

Rzeczywiście nie doczytałem. Lepiej kupić osobne urządzenia.
Numark tt500, Shure M44-7, Vestax PMC 06 PRO A, Akai MPD24, Akai S950, Ensoniq EPS, Logitech Z3e...

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 13 lut 2009, 13:00

...Rzeczywiście nie doczytałem. Lepiej kupić osobne urządzenia....
No to w X-Station jest interfejs audio, klawiatura sterująca, syntezator, plus ma gałki i suwaki. Brakuje tylko padów. A tych już jest kilka na rynku. (Triggerfinger, MPD, Padkontrol.) I jest i tak lekko plus kompaktowo, tylko dwa urządzenia.

ODPOWIEDZ