Groove Tubes GT MD1B czy RODE K2?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
pakamc
Groove Tubes GT MD1B czy RODE K2?

Post autor: pakamc » środa 14 sty 2009, 10:08

Witajcie,

Interesuje mnie wasze zdanie na temat tych mikrofonów, jak zbieraja wokal, który z nich byłby lepszy?
Mam e-mu 1212m i mixer mackie 402, pytanko tyczy sie takze współpracy miedzy mikrofonem/karta i mixerem

Pozdrawiam / Mysle ze to dobry dział do tego typu pytan :) i ze moj post po raz którys z kolei i nie zostanie usuniety

Davi

Re: Groove Tubes GT MD1B czy RODE K2?

Post autor: Davi » środa 14 sty 2009, 14:33

K2 mimo lampy to jasno brzmiący majk, GT to brzmienie bardziej Vintage. Opisze tak na szybciutko moje spostrzeżenia. Rode jak dla mnie, wydaje się być bardziej współcześnie brzmiacym majkiem. Polecam go pod wokal, pudlo akustyczne do ogólnie pojmowanej muzy pop. Jego prezencja jest jakby lekko cyfrowa, ostra, czysta. GT to znów to taki haraterystyczny majk, inny, przeciwny dla Rode. Jest bardziej analogowy i naturalny.... mniej nachalny za to cieplejszy bo ciemniejszy od Rode.. fajniutki też pod pudło, i jakieś alternatywne ustawienia przy rejestracji instrumentów. Bardzo ciekawy majk ! Polecam przetestować mikrofony, GT w musictoolz.pl , Rode audiostacja.pl . Pozdro

pakamc

Re: Groove Tubes GT MD1B czy RODE K2?

Post autor: pakamc » czwartek 15 sty 2009, 07:57

...K2 mimo lampy to jasno brzmiący majk, GT to brzmienie bardziej Vintage. Opisze tak na szybciutko moje spostrzeżenia. Rode jak dla mnie, wydaje się być bardziej współcześnie brzmiacym majkiem. Polecam go pod wokal, pudlo akustyczne do ogólnie pojmowanej muzy pop. Jego prezencja jest jakby lekko cyfrowa, ostra, czysta. GT to znów to taki haraterystyczny majk, inny, przeciwny dla Rode. Jest bardziej analogowy i naturalny.... mniej nachalny za to cieplejszy bo ciemniejszy od Rode.. fajniutki też pod pudło, i jakieś alternatywne ustawienia przy rejestracji instrumentów. Bardzo ciekawy majk ! Polecam przetestować mikrofony, GT w musictoolz.pl , Rode audiostacja.pl . Pozdro...
Dzieki wielkie na zagranicznych forach tez duzo czytalem pochlebnych informacji o tym typie GT, jak narazie jest dla mnie piorytetem. Co do K2 to obawiam sie ze bedzie zbyt 'jasny'. Moze sie myle.

ODPOWIEDZ