Helo forumowicze!
Wymyśliłem, ze zrobie sobie kino domowe przy pomocy komputera i karty dzwiekowej. Nie przekonuja mnie te konsumenckie zestawy audio. Mam już odtwarzacz Blue Ray z wyjsciem optycznym, a karta w kompie to RME HDSP 9632 z rozszerzeniem dajacym mi 8 wyjsc. Zamierzam podpiac optycznie do karty dzwiekowej blue raya, a z karty wyprowadzic sygnal na 5 monitorów KRK plus KRK subwoofer (może w przyszlosci 7.1). Blue Ray ma wbudowany dekoder audio i System Dolby-Digital-Plus / Dolby-TruHD (bitstream) oraz DTS-HD / DTS o wysokiej rozdzielczości (bitstream). Nie ma natomiast systemu surround 2.0. Nie bardzo kapuje, czyli, że co? Ze na 2.0 nie robi namiastki dookólnego dźwięku? A na 5.1 i 7.1 normalnie wszystko działa? Pytam, bo nie wiem, czy pomiędzy karte a odtwarzacz nie bedę musiał wstawiać jakiegoś dodatkowego dekodera. Podpowiedzcie coś, bo trudno mi gdziekolwiek indziej w necie znaleźć podobne rozwiązanie.
Pozdro
Arti
Kino domowe
Re: Kino domowe
Mimo wszystko ze chcesz wykorzystac monitory studyjne, to ten watek nie ma nic wspólnego z Estrada i Studiem
www.klub.agaton.pl
mozesz zapomniec - jedynym sposobem by do rme dostarczyc 8 kanalow z bluray jest posiadanie napedu do kompa i uzycie jakiegos power dvd
ze stacjonarki dostaniesz tylko zakodowany cyfrowy sygnal w Dd czy jakims DTS i to nizszej jakosci niz przez HDMI o ile sie nie myle
ze stacjonarki dostaniesz tylko zakodowany cyfrowy sygnal w Dd czy jakims DTS i to nizszej jakosci niz przez HDMI o ile sie nie myle
...mozesz zapomniec - jedynym sposobem by do rme dostarczyc 8 kanalow z bluray jest posiadanie napedu do kompa i uzycie jakiegos power dvd
No chyba ze RME ma 8 wejsc analogowych, a blueray ma 8 wysc analogowych...
No chyba ze RME ma 8 wejsc analogowych, a blueray ma 8 wysc analogowych...
- arti_fiszal
...mozesz zapomniec - jedynym sposobem by do rme dostarczyc 8 kanalow z bluray jest posiadanie napedu do kompa i uzycie jakiegos power dvd
no to spoko, mam w kompie bluraya LG, no, to chyba przez taki powerdvd nie bedzie problemu
no to spoko, mam w kompie bluraya LG, no, to chyba przez taki powerdvd nie bedzie problemu