Nuendo - problem z prawym kanalem
Witam - od jakiegos czasu mam problem z prawym kanalem w nuendo - mianowicie program zachowuje sie jakby go nie slyszal - na karcie, w sluchawkach widze i slysze ze do koputera docieraja oba kanaly - jednak podczas nagrywania na sciezce rejestruje sie tylko lewy kanal. Moze mi ktos pomoc w tej sprawie???

Re: Nuendo - problem z prawym kanalem
Widze ze nikt poki co nie potrafi mi pomoc - a czy jesli odinstaluje nuendo i zainstaluje ponownie to bedzie widzial wszystkie wtyczki ? Czy musze je instalowac takze od nowa???
-
Jeśli program widzi oba kanały, to sprawdź na danej ścieżce jakie ma wejście INPUT, jeśli nagrywasz mono to domyślnie Nuendo będzie rejestrował tylko lewy kanał, oczywiście możesz to zmienić i rejestrować z prawego kanału. Spróbuj też nagrać ścieżkę stereo, wtedy domyślnie powinno rejestrować oba kanały. Napisz też jaką kartę masz, bo może to wina sterów, albo karty.
...Jeśli program widzi oba kanały, to sprawdź na danej ścieżce jakie ma wejście INPUT, jeśli nagrywasz mono to domyślnie Nuendo będzie rejestrował tylko lewy kanał, oczywiście możesz to zmienić i rejestrować z prawego kanału. Spróbuj też nagrać ścieżkę stereo, wtedy domyślnie powinno rejestrować oba kanały. Napisz też jaką kartę masz, bo może to wina sterów, albo karty....
No wlasnie program widzi jedna tylko sciezke - gdy wciskam klawisz to tam na tym pasku pokazuje tylko sygnal lewego kanalu - mimo ze w sluchawkach slysze stereo - pozatym sprawdzalem na innym programie - nagrywa w stereo - tak wiec to musi byc jakies ustawienie w nuedno. Mimio iz jak robie "Add audio track" i tam mam ustawione stereo i to i tak nagrywa mi tylko lewy kanal. mam karte Esi Juli@.
No wlasnie program widzi jedna tylko sciezke - gdy wciskam klawisz to tam na tym pasku pokazuje tylko sygnal lewego kanalu - mimo ze w sluchawkach slysze stereo - pozatym sprawdzalem na innym programie - nagrywa w stereo - tak wiec to musi byc jakies ustawienie w nuedno. Mimio iz jak robie "Add audio track" i tam mam ustawione stereo i to i tak nagrywa mi tylko lewy kanal. mam karte Esi Juli@.