Stopery do ochrony słuchu
Panowie które stopery sa najlepsze do ochrony słuchu?Chodzi mi o takie ktore jak najbardziej wytłumiają wszelakie dzwieki otoczenia-ostatnio mam do czynienia ze strasznym hałasem i obawiam sie o swoj słuch...Stosowalem jakies piankowe wynalazki ale wypadaja z uszu i słabo tłumia.
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
Re: Stopery do ochrony słuchu
...Panowie które stopery sa najlepsze do ochrony słuchu?Chodzi mi o takie ktore jak najbardziej wytłumiają wszelakie dzwieki otoczenia-ostatnio mam do czynienia ze strasznym hałasem i obawiam sie o swoj słuch...Stosowalem jakies piankowe wynalazki ale wypadaja z uszu i słabo tłumia....
witaj, też ostatnio się tym interesowałem, te piankowe to lipa ponieważ tłumią częstotliwości wybiórczo już wata jest chyba lepsza, polecam zainwestować parę złotych i mieć spokój. Jest na puławskiej w Warszawie zakład gdzie robią odlew za 300zł i podobno to tłumi w miarę równo.
pozdrawiam
witaj, też ostatnio się tym interesowałem, te piankowe to lipa ponieważ tłumią częstotliwości wybiórczo już wata jest chyba lepsza, polecam zainwestować parę złotych i mieć spokój. Jest na puławskiej w Warszawie zakład gdzie robią odlew za 300zł i podobno to tłumi w miarę równo.
pozdrawiam
Ja za czasów studenckich kupiłem sobie specjalistyczne ochraniacze słuchu. Wyglądają jak słuchawki, tyle że nic w nich nie słychać:) BARDZO dobre.
Wpisz ochraniacze słuchu w google i bedziesz wiedzial o co chodzi.
Wpisz ochraniacze słuchu w google i bedziesz wiedzial o co chodzi.
W świecie MIDI zielony jak szczypiór...
Hey na potrzeby djki kupiłem popularnne b. w Niemczech stoperki Alpine
są białe i wymienialny wkład tłumiący a przy tym malutkie, wkład jest biały, srebrny(stalowy), złoty i one w zaleznosci od pomieszczenia znajduja zastosowanie, do klubu mam srebry a scena live złote
Naprawde szczerze polecam ;)
są białe i wymienialny wkład tłumiący a przy tym malutkie, wkład jest biały, srebrny(stalowy), złoty i one w zaleznosci od pomieszczenia znajduja zastosowanie, do klubu mam srebry a scena live złote
Naprawde szczerze polecam ;)
ja stosowałem piankowe firmy 3M lub peltora słuchawkowe. Oba rozwiązania są dobre. Pianki sa wygodniejsze, bardziej komfortowe i także mocno tłumią. Jak Ci wypadają to przetnij na pół i śmiało instaluj. Dźwięk szlifierki staje się przyjazny:)
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7