Mikrofon dynamiczny dla lektora
Czy ktoś z Was nagrywa lektora na dynamik, macie jakieś swoje typy?
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: Mikrofon dynamiczny dla lektora
...Czy ktoś z Was nagrywa lektora na dynamik, macie jakieś swoje typy?
pozdrawiam...
Jak dynamik, to ja używam SM58
Pozdro
Groover
pozdrawiam...
Jak dynamik, to ja używam SM58
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Shure SM7
nie posiadam ale wiem ze te Broadcastowe miki radiowe sie do tego nadaja
czyli Shure Sm7 (kolega, obecny na tym forum go bardzo chwali) a moze rownie Electrovice RE20 (zjawiskowy do deciaków!)
czyli Shure Sm7 (kolega, obecny na tym forum go bardzo chwali) a moze rownie Electrovice RE20 (zjawiskowy do deciaków!)
...nie posiadam ale wiem ze te Broadcastowe miki radiowe sie do tego nadaja
czyli Shure Sm7 (kolega, obecny na tym forum go bardzo chwali) a moze rownie Electrovice RE20 (zjawiskowy do deciaków!)...
no tak RE-20 to klasyka, świetny mikrofon "do wszystkiego" ale niestety trochę za drogi...
czyli Shure Sm7 (kolega, obecny na tym forum go bardzo chwali) a moze rownie Electrovice RE20 (zjawiskowy do deciaków!)...
no tak RE-20 to klasyka, świetny mikrofon "do wszystkiego" ale niestety trochę za drogi...
Chetnie podpianam sie pod temat. Zaczalem na forum podobny watek, ale wtrakcie pojawily sie komplikacje. Otoz w niedalekiej przyszlosci mam zamiar zbudowac lektorskie "studio" w domu, korzystajac z szafy na ubrania. Forumowicze doradzali mi rozne mikrofony. Ja spytalem o MXL 990, oni odpowiedzieli Octava 219.
Wpisuje ten ostatni w google, zeby poszukac cen i trafiam na taka oto wypowiedz na jakims temu podobnym forum:
"but I've always thought that the Oktava 219 was the single worst sounding mic ever made".
Jak to wiec jest?
Pozdrawiam
L
PS no tak... pomowmy o tych tanszych.
Wpisuje ten ostatni w google, zeby poszukac cen i trafiam na taka oto wypowiedz na jakims temu podobnym forum:
"but I've always thought that the Oktava 219 was the single worst sounding mic ever made".
Jak to wiec jest?
Pozdrawiam
L
PS no tak... pomowmy o tych tanszych.
sm7 sprowadzony z USa to kwota chyba rzedu 300$
...sm7 sprowadzony z USa to kwota chyba rzedu 300$...
No tak, ale MXL kosztuje raptem 360pln...
Tak przy okazji, poniewaz nigdy sie nie zajmowalem ani interesowalem sprzetem audio, to mialbym prosbe(takze dla potomnych), zeby osoby ktore sie na tym znaja, podpowiadaly tez dlaczego jeden mikrofon jest lepszy albo nie.
L
No tak, ale MXL kosztuje raptem 360pln...
Tak przy okazji, poniewaz nigdy sie nie zajmowalem ani interesowalem sprzetem audio, to mialbym prosbe(takze dla potomnych), zeby osoby ktore sie na tym znaja, podpowiadaly tez dlaczego jeden mikrofon jest lepszy albo nie.
L
...Wpisuje ten ostatni w google, zeby poszukac cen i trafiam na taka oto wypowiedz na jakims temu podobnym forum:
Jak to wiec jest?....
Opinie z netu lepiej dzielić przez 10. Na przykład pod płaszczykiem usera jakiegoś forum może się podszywać pracownik konkurencyjnej fabryki mikrofonów.
Jak to wiec jest?....
Opinie z netu lepiej dzielić przez 10. Na przykład pod płaszczykiem usera jakiegoś forum może się podszywać pracownik konkurencyjnej fabryki mikrofonów.
Jestem przystojny i młody
I w temacie - jak dynamik dla lektora to SM7.
A w ogóle, naprawdę dobry lektor praktycznie na wszystkim zabrzmi dobrze. Słowo! Masz wrażenie jakby na śniadanie zjadł Neve'a z Chandlerem i popił Millenią
A w ogóle, naprawdę dobry lektor praktycznie na wszystkim zabrzmi dobrze. Słowo! Masz wrażenie jakby na śniadanie zjadł Neve'a z Chandlerem i popił Millenią

Jestem przystojny i młody