...Witam. Sprawa wygląda tak. Wybiegając w przyszłość zamierzam przesiąść się na hardware. W ogóle nie mam pojęcia o możliwościach instrumentów wiec pytam.
Sprawa wygląda tak.
Mam dysk 320 GB w kompie. Jest to tylko i wyłącznie dysk z różnymi samplami bankami brzmień itd.
Używam sterownika M-Audio-klawiatura dynamiczna.
W przyszłości chciałbym zakupić jakiś sampler z padami. Coś w stylu Akai MPC
Pytanie:
Mając spore zasoby sampli i brzmień chciałbym (jakoś, nie wiem czy się da

) podłączyć dysk do samplera. Oczywiście mając tam banki brzmień chciałbym sterować nimi za pomocą mojej klawiatury sterującej...
CZY ISTNIEJE TAKA MOŻLIWOŚĆ??
Posiadam program CDXtract więc banki z kontakta i haliona mogę przekonwertować na AKAI MPC
Jeśli się tak nie da to jakie są alternatywne wyjścia??
...
Kupując MPC ( musi być to model z USB czyli: MPC1000,2500,4000 lub 5000) będziesz mógł poprzez USB podłaczyć MPC do kompa i w ten sposób czerpać sample z HDD kompa, ale wtedy za kazdym razem będziesz musiał przerzucać sample z dysku twardego na dysk twardy MPC lub na kartę CF, chyba że chodzi o dysk zewnętrzny wtedy bezpośrednio do MPC nie podłaczysz .Bezpośrednio taki dysk podłaczysz do Korga M3 lub modułowego M3-M, który ma na pokładzie świetny sampler i również dynamiczne pady ( z tym ,że 8 a nie 16 ale za to 8 warstwowych a nie 4 jak w MPC). A może wystarczy kupić tylko sterownik z padami: MPD16, MPD24, MPD32, M-Audio Trigger Finger, Korg tez zrobił podobno bardzo fajny taki sterownik. Pozdrawiam
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman