Witam.
Jak mogę sprawdzić gotowy plik mp3, z jakim kbps, np 128 kbps 4410, czy 320 kbps 4410, został nagrany ?
Chodzi mi o to, że przerabiając (edytując) plik mp3, muszę go przekonwertować do pliku wav (WaveLive 3.0) i później z powrotem do mp3 i nie wiem z jakim kbps mam go zapisać, żeby nie było wyżej, bo to nic nie wniesie, a zabierze dużo pamięci, w przypadku kilkudziesięciu. Chyba, że się mylę, a zależy mi na njlepszej jakości mp3-jek.
Dzięki z góry za podpowiedzi.
mp3 - jak sprawdzić ile kbps?
Re: mp3 - jak sprawdzić ile kbps?
Winamp?? Windows Media Player?? pokazuja ile plik ma kbps przy jego odtwarzaniu...
Niestety kazda kolejna kompresja mp3 tego samego materialu pogarsza jej jakosc... wiec kolejna konwersja musi byc zrobina z wyzszym bitrate, jesli chcesz zachowac pierwotna jakosc...
Niestety kazda kolejna kompresja mp3 tego samego materialu pogarsza jej jakosc... wiec kolejna konwersja musi byc zrobina z wyzszym bitrate, jesli chcesz zachowac pierwotna jakosc...
nic z tych rzeczy - i tak będzie zdegradowana a zapisywnie w wyższym albo tym samym bitrate kompletnie nic nie da
ja zapisuję standardowo w 256 - 128/160 słychać nieraz artefakty a 320 zdecydowanie za duzo zajmuje nie oferując lepszej jakości niż 256
co do sprawdzania to prawym myszki na pliku ->właściwości - zakładka szczegóły(chyba nie zawsze działa)
ja zapisuję standardowo w 256 - 128/160 słychać nieraz artefakty a 320 zdecydowanie za duzo zajmuje nie oferując lepszej jakości niż 256
co do sprawdzania to prawym myszki na pliku ->właściwości - zakładka szczegóły(chyba nie zawsze działa)
A może znacie jakiś program do zmiany tonacji w aranżacji mp3, nie konwertując go wcześniej do pliku wav ?
Ja używam Time Factory i tam jest to wymagane, może jest jakiś inny, lepszy ?
Ja używam Time Factory i tam jest to wymagane, może jest jakiś inny, lepszy ?