Roland Sonic Cell

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
Roland Sonic Cell

Post autor: Velu » piątek 30 maja 2008, 20:00

Witajcie!

Mam problem ponieważ muszę doradzić koledze zakup urządzeń lub najlepiej czegoś spakowanego w 1 całość. Ma to przede wszystkim służyć jako dobry interfejs - koleś podpina mikrofon pojemnościowy oraz słuchawki i rejestruje wokal do aranżacji . Rzecz w tym, że koleś jest totalnym laikiem więc zakładamy, że obsługa musi być naprawdę prosta. nagrane przez niego ścieżki wokalne będę obrabiał ja. Chłopak się trochę napalił na tytułowy Roland Sonic Cell. ponieważ wykorzysta to jako playback player oraz moduł brzmieniowy do swojego keyboard'a jedna nadal głównym przeznaczeniem ma być możliwość podpięcia jako interfejsu do nagrań pod Cubase LE i nagranie mi wav'ów - teraz pytanie - jak jest realizowany odsłuch ? czy można ustawić jakoś topologicznie stosunek rec/aranż w jego słuchawkach ? czy są jakieś uproszczenia by dorzucić choćby kawałek pogłosu do odsłuchu swojego wokalu na słuchawkach oczywiście rejestrując sygnał DRY - oczywiście to wszystko bez kombinowania w cubase tylko na drodze sprzętowej - chłopak po prostu się pogubi gdy przyjdzie mu ustawiać wszystko w cubase. Może ktoś zna jakiś fajny naprawdę prosty interfejs z takimi dodatkami by w Cubase pozostało tylko wysyłać parę stereo do interfejsu w postaci aranżu i nagrywać ścieżkę z mikrofonu a resztą by zajął się interfejs. Proszę o pomoc bo to dość pilny temat. Mam nadzieję, że połapaliście o co mi chodzi jeśli są pytania to proszę pisać . Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Re: Roland Sonic Cell

Post autor: Velu » piątek 30 maja 2008, 21:09

Zastanawiam się może nad Alesis IO14 ? Jest Direct Monitoring, gała Sygnał/reszta odsłuchu. Jak myślicie? A może coś innego ? cena do 1500 zł

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Re: Roland Sonic Cell

Post autor: Velu » niedziela 01 cze 2008, 22:43

Odświeżam temat!

ODPOWIEDZ