Sala prób, a wilgoć

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
hid37
Sala prób, a wilgoć

Post autor: hid37 » wtorek 20 maja 2008, 12:25

Mam mozliwosc grania z kapelą w piwnicznej sali domu kultury. Pomieszczenie jest dość niewielkie (nie znam dokladnych wymiarów) i co najgorsze jest tam wilgoć, tynk się lekko sypie itp. Moje pytanie: czy jest sens zabierać się za odnowe tego pomieszczenia? Jeśli tak, to jakimi środkami zadziałac na tę wilgoć? Wspomne jeszcze że jakby to wypalilo, mam w zamysle obicie tej salki w panele akusyczne.

Czy w ogole jest sens zabierać się za to? Jesli ktos mial do czynienia z podobną sytuacją to bardzo prosze o rade.

Pozdrawiam

XalienX

Re: Sala prób, a wilgoć

Post autor: XalienX » wtorek 20 maja 2008, 15:59

...Mam mozliwosc grania z kapelą w piwnicznej sali domu kultury. Pomieszczenie jest dość niewielkie (nie znam dokladnych wymiarów) i co najgorsze jest tam wilgoć, tynk się lekko sypie itp. Moje pytanie: czy jest sens zabierać się za odnowe tego pomieszczenia? Jeśli tak, to jakimi środkami zadziałac na tę wilgoć? Wspomne jeszcze że jakby to wypalilo, mam w zamysle obicie tej salki w panele akusyczne.

Czy w ogole jest sens zabierać się za to? Jesli ktos mial do czynienia z podobną sytuacją to bardzo prosze o rade.

Pozdrawiam...
Witam

Zależy ile czasu i pieniędzy możecie w to włożyc. Razem z kolegami byliśmy w podobnej sytuacji, zimą gdy działało ogrzewanie było sucho jak na pustyni, za to latem w niektórych miejscach były mokre ściany. 100% efekt przynieśc może tylko osuszenie fundamentów, ale to kolosalne koszty. My zostaliśmy przy wietrzeniu pomieszczenia, po ponad roku korzystania z pomieszczenia jeszcze żaden wzmacniacz się nie zepsuł, a na perkusji nie widac skutków większej wilgotności powietrza.

Osobiście profilaktycznie nie wstawiłbym tam lepszej jakości perkusji.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 20 maja 2008, 16:04

...i co najgorsze jest tam wilgoć, tynk się lekko sypie itp. Moje pytanie: czy jest sens zabierać się za odnowe tego pomieszczenia?...

Najwyraźniej pomyliłeś redakcje.
Może spróbuj tam: www.budujemydom.pl
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » wtorek 20 maja 2008, 17:34

Duzo wietrzyc... i zainwestowac w osuszacz powietrza... ale jesli wilgoc idzie z zewnatrz... no to niewiele pomoze... ja bym bardziej martwil sie grzybem
Jak zalozycie cos na sciany to na 100% po tygodniu bedziecie mieli wszystko pod spodem w grzybie... sa srodki i preparaty ale sa skuteczne tylko jesli zostanie usuniety problem wilgoci...
Wilgoc zazwyczaj w piwnicach nachodzi od dolu wiec te miejsca mozecie zostawic odkryte, a powyzej gdzie jest sucho spokojnie cos polozyc...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 20 maja 2008, 18:21

jesli to piwnica to najprawdopodobniej niewiele zrobisz bez dłubania w fundamentach - grzyb i smród to nic ciekawego a i zdrowe to to nie jest

ODPOWIEDZ