Sprzętowy bass syntezator

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
davidu
Sprzętowy bass syntezator

Post autor: davidu » piątek 16 maja 2008, 10:39

Witam ponownie...
mam pytanie do doświadczonych z hardwarem.
jestem na etapie przemierzania internetu w celu znalesienia sytezatora który byłby w stanie produkować potężny basik.
wiem że jest tego masa, ale nie stety nie każdy ma asdr pozwalający na stworzenie nullpunktowego belkowatego basu i głębokiego subbasu naraz.
może to wynika z mojej niewiedzy, ale czy np, charakterystyka basu w bass station nie jest lekko drapieżna i przesterowana, czy da się tam wyciągnąć czyste dźwięki?

będę wdzięczny za każda sensowna radę i nieusuwanie posta pięć sekund po zamieszczeniu...;)

davidu

greengo

Re: Sprzętowy bass syntezator

Post autor: greengo » piątek 16 maja 2008, 12:59

...Witam ponownie...
mam pytanie do doświadczonych z hardwarem.
jestem na etapie przemierzania internetu w celu znalesienia sytezatora który byłby w stanie produkować potężny basik.
wiem że jest tego masa, ale nie stety nie każdy ma asdr pozwalający na stworzenie nullpunktowego belkowatego basu i głębokiego subbasu naraz.
może to wynika z mojej niewiedzy, ale czy np, charakterystyka basu w bass station nie jest lekko drapieżna i przesterowana, czy da się tam wyciągnąć czyste dźwięki?

będę wdzięczny za każda sensowna radę i nieusuwanie posta pięć sekund po zamieszczeniu...;)

davidu...
Może lepiej i latwiej uzyskasz bass o którym myślisz robiąc dwie linie?
Osobiście polecam SID'a. Bardzo mocno potrafi "zabuczeć". Jestem bardzo z niego zadowolony.

davidu

Post autor: davidu » piątek 16 maja 2008, 13:18

Może lepiej i latwiej uzyskasz bass o którym myślisz robiąc dwie linie?
Osobiście polecam SID'a. Bardzo mocno potrafi "zabuczeć". Jestem bardzo z niego zadowolony....
nie wiem, po ostatnich przygodach kolegi z forum eis, jakoś odeszła mi ochota na ten sprzęcik.
myślałem raczej o pulsie, bass station, lub jakimś virusie b...chociaż chyba wolałbym analoga.

pozdr
d.

davidu

Post autor: davidu » piątek 16 maja 2008, 15:44

?? czyżby nie było znawców w tej materii???

Awatar użytkownika
jarekz

Post autor: jarekz » piątek 16 maja 2008, 16:49

...?? czyżby nie było znawców w tej materii???...
Pewnie że są.
Polecam syntezator Moog Taurus. W miarę możliwości w wersji I.

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » piątek 16 maja 2008, 18:43

Ja polecam Minimooga:D albo zastępstwo (na medal): Creamware Minimax ASB - basy jak ta lala (wiem bo sam posiadam), a jak nie pasuje:P to zawsze jest audio in i można przepuścić co się podoba, żaden plug-in tego nie odda;).

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » piątek 16 maja 2008, 19:11

Novation Bass Station
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
Piotr1967

Post autor: Piotr1967 » piątek 16 maja 2008, 19:59

Polecam Ci Roland SH101. Niestety trudny do zdobycia niemniej to prawdziwy rasowy analog i dobra inwestycja
muzyk, informatyk

Drexciyan

Post autor: Drexciyan » piątek 16 maja 2008, 20:20

SCI Pro One

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » piątek 16 maja 2008, 21:47

Bierz wszystko co ma filtr 24dB/oct plus pełny przebieg syntezy, najlepiej monofonicznie, basy-kosmosy:D. Prawda jest taka że każdy instrument ma swoje brzmienie itd, każdy doradzi co mu leży/z czym miał do czynienia, jednakże to głównie filtr i odpowiednio ustawione oscylatory dają głębię, chyba że potrzebujesz z efektem, wtedy wszystko co nowoczesne raczej da radę:) No i ten nieszczęsny Novation Bass Station - najprościej i chyba najlepiej jeśli potrzebujesz kompleksowego urządzenia.

ODPOWIEDZ