Jaki instrument vst do muzyki elektronicznej?
Witam!
Jaki jest najlepszy instrument vst do muzyki elektronicznej?
Jaki kupić?
Pozdrawiam
Jaki jest najlepszy instrument vst do muzyki elektronicznej?
Jaki kupić?
Pozdrawiam
Re: Jaki instrument vst do muzyki elektronicznej?
vst powiadasz, hmm
Koniecznie weź pod uwagę ofertę firmy arturia, sprzedaje ona swoje w formie pakietu
brzmieniowo pierwsza liga
Koniecznie weź pod uwagę ofertę firmy arturia, sprzedaje ona swoje w formie pakietu
brzmieniowo pierwsza liga

- Soundscape
- Kontakt:
Ze swojej strony polecam pakiet NI Komplete Synths, a w tym Massive i FM8 w szczególności. Pobierz też demo synthów Roba Papena. Tu polecam wypróbować Albino i Predator.
a ja bym polecal pakiet Korga "Legeacy Cell" (emulatory MS20,Polysix) - chyba najbardziej analogowo brzmiace vst .
...Ze swojej strony polecam pakiet NI Komplete Synths, a w tym Massive i FM8 w szczególności. Pobierz też demo synthów Roba Papena. Tu polecam wypróbować Albino i Predator....
Masz może to opragramowanie?
Gdzie można to kupić i jestem ciekaw czy będzie do tego polska instrukcja?
Zależy mi na wrzuceniu brzmień z takiego wirtualnego instrumentu np. do programu sekwensyjego Sonar.
PS Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Zależy mi na wrzuceniu brzmień z takiego wirtualnego instrumentu np. do programu sekwensyjego Sonar.
PS Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
- Soundscape
- Kontakt:
PS Dzięki wszystkim za podpowiedzi....
Komplete Synths mam, jest dostępne w Audiofactory, ale bez polskiej instrukcji. Jeżeli chodzi o instrumenty Roba Papena, to nie wiem gdzie w polsce to nabyć. A do samych demówek mp3 i opisów link. Co do NI, to dema są dostępne tu.
Komplete Synths mam, jest dostępne w Audiofactory, ale bez polskiej instrukcji. Jeżeli chodzi o instrumenty Roba Papena, to nie wiem gdzie w polsce to nabyć. A do samych demówek mp3 i opisów link. Co do NI, to dema są dostępne tu.
...Masz może to opragramowanie?
Komplete Synths mam, jest dostępne w Audiofactory, ale bez polskiej instrukcji. Jeżeli chodzi o instrumenty Roba Papena, to nie wiem gdzie w polsce to nabyć. A do samych demówek mp3 i opisów link. Co do NI, to dema są dostępne tu....
Jeśli kupię Komplete Synth, to jak nagrywać tym instrumentem na przykład w programie sekwencyjnym Sonar? Obsługiwać Sonara umiem, ale mogę nie wiedzieć jak wrzucić Komlete Synth do Sonara
Komplete Synths mam, jest dostępne w Audiofactory, ale bez polskiej instrukcji. Jeżeli chodzi o instrumenty Roba Papena, to nie wiem gdzie w polsce to nabyć. A do samych demówek mp3 i opisów link. Co do NI, to dema są dostępne tu....
Jeśli kupię Komplete Synth, to jak nagrywać tym instrumentem na przykład w programie sekwencyjnym Sonar? Obsługiwać Sonara umiem, ale mogę nie wiedzieć jak wrzucić Komlete Synth do Sonara

- Soundscape
- Kontakt:
...
To jak umiesz obsługiwać Sonara, to VST też potrafisz wrzucić
Ściągnij sobie coś darmowego i sprawdź.

...a ja bym polecal pakiet Korga "Legeacy Cell" (emulatory MS20,Polysix) - chyba najbardziej analogowo brzmiace vst ....
A może kolega właśnie tworzy muze która ma brzmieć "cyfrowo"?
Nie ma czegoś takiego jak "najlepszy instrument VST", wszystko zależy DO JAKIEGO CELU ma zostać użyty.
podobnie jak nie ma "najlepszego instrumentu smyczkowego", przykładowo Stradivarius może się okazać znacznie gorszy od najpodlejszego popękanego kontrabasu gdy przyjdzie zagrać dźwięk E1
[addsig]
A może kolega właśnie tworzy muze która ma brzmieć "cyfrowo"?
Nie ma czegoś takiego jak "najlepszy instrument VST", wszystko zależy DO JAKIEGO CELU ma zostać użyty.
podobnie jak nie ma "najlepszego instrumentu smyczkowego", przykładowo Stradivarius może się okazać znacznie gorszy od najpodlejszego popękanego kontrabasu gdy przyjdzie zagrać dźwięk E1
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Jeśli kupię Komplete Synth, to jak nagrywać tym instrumentem na przykład w programie sekwencyjnym Sonar? Obsługiwać Sonara umiem, ale mogę nie wiedzieć jak wrzucić Komlete Synth do Sonara
...
Ściągnij sobie coś darmowego i sprawdź....
Gdzie można coś takiego darmowego ściągnąć?
Czy aby wrzucić do Sonara taki instrument vst, trzeba zainstalować jakiś sterownik?
Sam sobie poradziłeś z tym instrumentem, czy tłumaczyłeś sobie instrukcje?

Gdzie można coś takiego darmowego ściągnąć?

Czy aby wrzucić do Sonara taki instrument vst, trzeba zainstalować jakiś sterownik?
Sam sobie poradziłeś z tym instrumentem, czy tłumaczyłeś sobie instrukcje?