PLG100-XG
Witam
Posiadam syntezator Yamaha S-80 do którego dokupiłem plugin PLG100XG. Po zainstalowaniu, instrument rozpoznaje go, ale banki są puste. Nie wiem jak włączyć bank XG.
Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tej kategorii to prosił bym o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Posiadam syntezator Yamaha S-80 do którego dokupiłem plugin PLG100XG. Po zainstalowaniu, instrument rozpoznaje go, ale banki są puste. Nie wiem jak włączyć bank XG.
Pozdrawiam
Re: PLG100-XG
...Witam
Pozdrawiam...
A zrobiłeś to tak, jak manuel mówi na stronie 11?
Pozdrawiam...
A zrobiłeś to tak, jak manuel mówi na stronie 11?
A zrobiłeś to tak, jak manuel mówi na stronie 11?...
O którym manuelu mówisz: instrumentu czy pluginu ?
W mauelu instrumentu na str. 11 jest mowa o podłączeniu kabla zasilającego do klawisza, zaś w instrukcji karty ( po francusku ) jest pokazane okno programu XG Works.
O którym manuelu mówisz: instrumentu czy pluginu ?
W mauelu instrumentu na str. 11 jest mowa o podłączeniu kabla zasilającego do klawisza, zaś w instrukcji karty ( po francusku ) jest pokazane okno programu XG Works....
Mówię o angielskim manualu karty "selecting XG voices".
W mauelu instrumentu na str. 11 jest mowa o podłączeniu kabla zasilającego do klawisza, zaś w instrukcji karty ( po francusku ) jest pokazane okno programu XG Works....
Mówię o angielskim manualu karty "selecting XG voices".
Posiadam tylko instrukcje w języku francuskim a znam go tyle co japoński, ale jakoś znalazłem odpowiednie obrazki i znalazł się bank XG.
Czyli jak dobrze zrozumiałem bank XG będzie tylko w trybie >perform>edit ?
Czyli jak dobrze zrozumiałem bank XG będzie tylko w trybie >perform>edit ?
...Posiadam tylko instrukcje w języku francuskim a znam go tyle co japoński, ale jakoś znalazłem odpowiednie obrazki i znalazł się bank XG.
Czyli jak dobrze zrozumiałem bank XG będzie tylko w trybie >perform>edit ?...
Prawdopodobnie ale pewności nie mam. Yamaha robi czasem dziwne rzeczy np. w TG77 nie da się banków na dodatkowych kartach pamięci odpalić w trybie "multi".
Czyli jak dobrze zrozumiałem bank XG będzie tylko w trybie >perform>edit ?...
Prawdopodobnie ale pewności nie mam. Yamaha robi czasem dziwne rzeczy np. w TG77 nie da się banków na dodatkowych kartach pamięci odpalić w trybie "multi".
kręcę gałkami i widzę tylko 128 brzmień a manual mówi o 480. Są tylko te typowe dla XG ? Czy coś pominąłem ?

...kręcę gałkami i widzę tylko 128 brzmień a manual mówi o 480. Są tylko te typowe dla XG ? Czy coś pominąłem ?
...
Ściągnij sobie w takim razie wersję angielską.
http://www.yamaha.co.jp/manual/english/index.php
Pisza tam m.in. że w instrumencie barwy można wybierać mimo, że ich nazwy nie będą się wyświetlać prawidłowo.

Ściągnij sobie w takim razie wersję angielską.
http://www.yamaha.co.jp/manual/english/index.php
Pisza tam m.in. że w instrumencie barwy można wybierać mimo, że ich nazwy nie będą się wyświetlać prawidłowo.
Dziękuję za wskazówki i poświęcenie czasu !
Biorę się teraz za lekturę. Wydaje mi się, że ten plugin był przereklamowany.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Biorę się teraz za lekturę. Wydaje mi się, że ten plugin był przereklamowany.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
... Wydaje mi się, że ten plugin był przereklamowany....
Moim zdaniem godne uwagi są VL, AN i może VH. Reszta oprócz DX to dodatkowe banki w rzeczywistości.
Moim zdaniem godne uwagi są VL, AN i może VH. Reszta oprócz DX to dodatkowe banki w rzeczywistości.