Pokój przesłuchań

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
wryzasa
Pokój przesłuchań

Post autor: wryzasa » wtorek 08 kwie 2008, 14:53

witam, pracuje w branzy pomocy spolecznej i przygotowuje projekt o dofinansowanie na pokoj do przesluchan dla ofiar przemocy

prosze was abyscie napisali mi jaki sprzet jest mi potrzebny do nagrania całego przesłuchania z dzwiekiem i obrazem tak, aby mozna bylo pozniej otwaorzyc material przed sadem

przede wszystkim chcialby znac koszt takiego sprzetu...

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz...

Awatar użytkownika
Gerry

Re: Pokój przesłuchań

Post autor: Gerry » wtorek 08 kwie 2008, 15:26

Nie wystarczy zwykła kamera cyfrowa na statywie?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

wryzasa

Post autor: wryzasa » środa 09 kwie 2008, 08:41

pokoj do przesluchan sklada sie z dwoch pomieszczen...
w jednym odbywa sie przesluchanie, a drugi przedzielony scianą z lustrem weneckim sluzy do nagrania przesluchania

w pokoju przesluchan napewno bedzie kamera kopulkowa i mikrofon (tylko nie wiem jaki), musze rowniez nabyc mikro sluchawke dla osoby przesluchującej, aby miala kontakt z drugim pokojem....

no i wlasnie mam problem, bo nie wiem jaki sprzet mam nabyc do zapisu tego przesluchania i wogole do polacznia całego sprzetu...

kamera na statywie nie wychodzi w gre...

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » środa 09 kwie 2008, 14:49

Tak się zastanawiam, mikrofon ma być jawny/ widoczny ?
Prowadzącemu "przesłuchanie" zapiął bym "pchełkę" np. shura. Pchełkę czyli mały mikrofon przypinany do ubrania z transmiterem przypinanym do paska spodni od strony pleców. Rozwiązanie iście z TV. Odbiornik znajdował by sie w pomieszczeniu za weneckim lustrem.
Czyli nagłośnienie prowadzącego było by załatwione. Teraz jeżeli chodzi o przesłuchiwanego to mam duży znak zapytania. Jeżeli mikrofon miałby być jawny (stać na stole), to zastosował bym jakiś paluszek pojemnościowy, a nawet 2 paluszki. Wiadomo że "ofiara" ponosząc się retrospekcji traumatycznych przeżyć, może reagować całym ciałem np. odwracając głowę od mikrofonu. Wyraźne nagranie w tym przypadku jest chyba kluczową sprawą. Paluszki o charakterystyce kardioidy np. poczynając od najtańszej pary Behringer C2 poprzez Fostex mc-10, SuperluxS241/U3, Cad e70, SE1a, MXL 604, itp.
Oba mikrofony podpiąć pod mały 3 kanałowy mixer z zasilaniem phantom +48V i do kamery.
W przypadku ukrytych mikrofonów, najlepsze chyba by były kierunkowe, ponieważ nie wiadomo na ile pomieszczenie jest wygłuszone od zewnętrznych dźwięków i co przejeżdża lub przelatuje w okolicy .
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » środa 09 kwie 2008, 16:28

lustrem weneckim

tak na marginesie... takie lustroo nazywa sie LUSTREM FENICKIM
www.klub.agaton.pl

ODPOWIEDZ