Witam .
Mam mały dylemat - posiadam kolumny głośnikowe firmy elestra na głośnikach beyma 2 X 600 RMS
,ale nie jestem zadowolony z dołów i planuje dokupić subbass mackie swa 1801 ale przeraża mnie
waga jego bo to prawie 60 kg. Co byście mi doradzili w sprawie mackie swa 1501 - czy wystarczałby,
tylko że w elestrze siedzą głośniki 15" i w mackie swa 1501 też siedzą 15". Czy wystarczy mi dołów
z modelu 1501 ? Proszę o potraktowanie tego tematu poważnie - Dziękuje i pozdrawiam.
Mackie SWA 1501 czy 1801?
Re: Mackie SWA 1501 czy 1801?
Pomóżcie - pliska !!!
Lepiej od razu celuj w aktywne RCF, a doświadczenia z plastikowym brzmieniem MACKIE, szczególnie chińskim, będziesz miał za sobą.
Dzięki za radę ale mackie też są aktywne .
Mackie 1801 to nie plastik .
Proszę o radę w dlaszym ciągu czy mackie 1501 czy 1801?
A o RCF też słyszałem niedobre opinie - kto co ma to chwali swoje .
Dużo ludzi na forum chwali jednak mackie .
Pytanie moje brzmi czy wystarczy mi 15" czy 18" w głośnikach bo jestem na 100% zdecydowany na mackie więc nie polecajcie mi innych zestawów.
Pomóżcie.
Pytanie moje brzmi czy wystarczy mi 15" czy 18" w głośnikach bo jestem na 100% zdecydowany na mackie więc nie polecajcie mi innych zestawów.
Pomóżcie.
...Dzięki za radę ale mackie też są aktywne .
Pomóżcie....
jak sie uparles na macie to bierz 1801.
Pomóżcie....
jak sie uparles na macie to bierz 1801.
Mackie 1801 tansze o niecale 400 euro od RCF 8001AS (kupujac w Niemczech)
RCF-y sa o 7 kg lzejsze od Mackie, ale wielkoscia nie, RCF szerokosc 52 cm wysokie i glebokie po 70cm!
Posiadam zarowno Mackie 1501jak i RCF8001-AS.
Obydwie marki produkcji wloskiej, tak sie zlozylo. Soobwufery Mackie 1501 na 15'' sa mniejszej mocy i na plenerki to trzeba duzo sztuk postawic. Do grania w zamknietych niezbyt duzych salach OK.
Polecam RCF-y 8001-AS ,8002 AS. Gram obecnie w pubie gdzie powiesli 4 sztuki po 500 wat kolumny "DAS". Ja dodalem jedna sztuke RCF 8001AS i basu zupelnie wystarcza.Tu, gdzie codziennie pracuje, gra sie ostro ale nigdy nie rozkercilem subwoofera na tyle zeby sie zapalil limit.
Bylo by za glosno!
Czy ktos zwrocil uwage- RCF maja pochowane glosniki ,siatki itp. Sa poprostu przystosowane lepiej od Mackie do transportu .
W Mackie jest inaczej ,sa wypukle siatki np.w 1532 i 1522 i innych modelach . Subwoofery maja rozne chropowate powierzchnie. W transporcie te powierzchnie sie bardziej niszcza!
RCF-y sa o 7 kg lzejsze od Mackie, ale wielkoscia nie, RCF szerokosc 52 cm wysokie i glebokie po 70cm!
Obydwie marki produkcji wloskiej, tak sie zlozylo. Soobwufery Mackie 1501 na 15'' sa mniejszej mocy i na plenerki to trzeba duzo sztuk postawic. Do grania w zamknietych niezbyt duzych salach OK.
Polecam RCF-y 8001-AS ,8002 AS. Gram obecnie w pubie gdzie powiesli 4 sztuki po 500 wat kolumny "DAS". Ja dodalem jedna sztuke RCF 8001AS i basu zupelnie wystarcza.Tu, gdzie codziennie pracuje, gra sie ostro ale nigdy nie rozkercilem subwoofera na tyle zeby sie zapalil limit.
Bylo by za glosno!
Czy ktos zwrocil uwage- RCF maja pochowane glosniki ,siatki itp. Sa poprostu przystosowane lepiej od Mackie do transportu .
W Mackie jest inaczej ,sa wypukle siatki np.w 1532 i 1522 i innych modelach . Subwoofery maja rozne chropowate powierzchnie. W transporcie te powierzchnie sie bardziej niszcza!
Mam 52 lat, jestem muzykiem. Od kilkunastu lat pracuję na zagranicznych kontraktach: Zjedn. Emiraty Arab. Jordania Cypr. Chcę się zająć nagrywaniem. Wyjazdy już mnie męczą.
Wielke dzięki Tady za pomocne rady , lecz moje zapytanie jest takie czy wystarczy mi po weselach subbass Mackie 1501 ?Jeżeli posiadasz rcf i mackie na co bys mnie ukierunkował bo teraz jestem w kropce - a widzę że się znasz - dzięki i proszę odpisz-czekam.
...Wielke dzięki Tady za pomocne rady , lecz moje zapytanie jest takie czy wystarczy mi po weselach subbass Mackie 1501 ?Jeżeli posiadasz rcf i mackie na co bys mnie ukierunkował bo teraz jestem w kropce - a widzę że się znasz - dzięki i proszę odpisz-czekam. ...
Sorry, nie bylem w internecie,dlatego dopiero dzisiaj.Moja opinia jest taka na wesela wystarczy Mackie 1501!!
Ale jesli 1801 mozesz kupic za niewiele wieksza kwote i nie masz ograniczen transportowych to wez 1801. Czy zaszkodzi Ci miec troche zapasu?
Na wesela Mackie 1501 wystarczy!
Udanych imprez.Pozdrawiam.
Sorry, nie bylem w internecie,dlatego dopiero dzisiaj.Moja opinia jest taka na wesela wystarczy Mackie 1501!!
Ale jesli 1801 mozesz kupic za niewiele wieksza kwote i nie masz ograniczen transportowych to wez 1801. Czy zaszkodzi Ci miec troche zapasu?
Na wesela Mackie 1501 wystarczy!
Udanych imprez.Pozdrawiam.
Mam 52 lat, jestem muzykiem. Od kilkunastu lat pracuję na zagranicznych kontraktach: Zjedn. Emiraty Arab. Jordania Cypr. Chcę się zająć nagrywaniem. Wyjazdy już mnie męczą.
- sprzetmuzyczny.pl
...Mackie 1801 tansze o niecale 400 euro od RCF 8001AS (kupujac w Niemczech)
Bylo by za glosno!
W Mackie jest inaczej ,sa wypukle siatki np.w 1532 i 1522 i innych modelach . Subwoofery maja rozne chropowate powierzchnie. W transporcie te powierzchnie sie bardziej niszcza! ...
po pierwsze...
1501 a 1801 to różnica 2 klas....
RCf jest oprodukcją włoską a mackie Chińska
jesli chcesz miec dobre brzmienie to tylko i wyłącznie 1801
Ps,. kto opowiada takie bzdury ze mackie jets lepszy od RCf ?
Słuchał choć raz ktos tych paczek obok siebie jednoczesnie ?\\
Mackie tpo dobry produkt ale do RCf to jeszce mu daleko. z resztą . syatemy Pa tylko dlatego są znane bo zrobiły renomę sobie poprzez stosowane głośniki właśnie RCF !!! od 2 lat już Fuzja sie rozpadła i zaczęły sie problemy...co widaci słychać przede wszystkim .........
Bylo by za glosno!
W Mackie jest inaczej ,sa wypukle siatki np.w 1532 i 1522 i innych modelach . Subwoofery maja rozne chropowate powierzchnie. W transporcie te powierzchnie sie bardziej niszcza! ...
po pierwsze...
1501 a 1801 to różnica 2 klas....
RCf jest oprodukcją włoską a mackie Chińska
jesli chcesz miec dobre brzmienie to tylko i wyłącznie 1801
Ps,. kto opowiada takie bzdury ze mackie jets lepszy od RCf ?
Słuchał choć raz ktos tych paczek obok siebie jednoczesnie ?\\
Mackie tpo dobry produkt ale do RCf to jeszce mu daleko. z resztą . syatemy Pa tylko dlatego są znane bo zrobiły renomę sobie poprzez stosowane głośniki właśnie RCF !!! od 2 lat już Fuzja sie rozpadła i zaczęły sie problemy...co widaci słychać przede wszystkim .........