Witam.
Posiadam obecnie 2 klawisze - Korg M1 i Korg MS2000. Gram na brzmieniach stworzonych przeze mnie z pokładu syntezatorów, mam ich dość dużo i postanowiłem teraz posegregować. Do tej pory z transmisją brzmień z PC na syntezator miałem styczność tylko w przypadku M1 (i DX7, którego już nie mam) - i to tylko w jedną stronę - z komputera na instrument. Do tego celu używałem programu M1LibEd (i Midilib w przypadku DX7, też tylko w jedną stronę).
Teraz, chciałbym zgrać na komputer programy stworzone przeze mnie. Chciałbym umieć zgrać zarówno całe banki i wszystkie ustawienia syntezatora, jak i pojedyncze programy. Najchętniej w formacie SysEx. Ponieważ zupełnie nigdy nie wykonywałem jeszcze żadnej tego typu operacji, chciałbym prosić o pomoc/poradę/wskazówki.
Jakiego programu najlepiej użyć do takich rzeczy? Jak sądzę, po zgraniu programów będę mógł segregować je w banki itd w M1LibEd(M1) i MS2KPatchBuddy (MS2000). Nie wiem jak za to się zabrać, a boje się, że przy kombinowaniu samemu stracę brzmienia.
pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt
Zgrywanie programów - najlepsze rozwiązanie
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
Re: Zgrywanie programów - najlepsze rozwiązanie
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:51 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
- OYCIECPIOTR
Polecam programy Sysex Transmiter (naszego forumowego WG) lub Bome's SendSX.
...
Właśnie sprawdziłem Sysex Transmiter i jest dokładnie tym, czego szukałem. Dziękuję Ci, WG!
...
Właśnie sprawdziłem Sysex Transmiter i jest dokładnie tym, czego szukałem. Dziękuję Ci, WG!
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
Dzięki. Też lubię takie małe i pomocne narzędzia.
Mały program mały kłopot, duży program duży kłopot
Jak uwinę się z kilkoma rzeczami
mam nadzieję, że kiedyś to nastąpi to w końcu wezmę się za ulubione sprawy free
, planuję go zmodernizować o opcje edycji sysex-ów.
Mały program mały kłopot, duży program duży kłopot

Jak uwinę się z kilkoma rzeczami