Mam taki problem. Mam dwie końcówki mocy 600 watt 4 ohm i 600 wat 8m. Poniewaz kupiłem ostatnio korektor graficzny dbx który ma dwa zestawy wyjść symetryczne i niesymetryczne, chciałem wykorzystać te wyjścia aby wysłać sygnał na owe końcówki, napędzajace po dwie pary kolumn.I okazuje się, że kiedy sygnał dociera do jednej końcówki napedzajacej góry, gra super itd natomiast dolna końcówka 4 ohm gra w niej tylko jeden kanał...powiem jaśniej osobno każda końcówka gra bardzo dobrze, wszystkie kanały, jak włączam jednocześnie dwie, to gra dobrze jedna, a w drugiej 1 kanał, tak jakby wpięcie jednego przewodu ucinało sygnał, byłem u elektronika sprawdzał, czy wszystko jest dobrze polutowane...i jest, a w parze te dwie końcówki nie chca grać, to samo próbowałem z miksera behringera, dwa niezależne wyjścia i ten sam problem, na jednym kanale nie mam sygnału, a jak dam na full...to coś tam słychać w tej drugiej kolumnie, ale bardzo cicho.
Bardzo was prosze o pomoc, czy coś robię źle, czy zwyczajnie może się zdarzyć, ze końcówki nie współpracują ze sobą.
To nie jest jakiś markowy sprzęt, ale każda z nich osobno brzmi super
[addsig]
Problem z końcówkami mocy
gram na imprezkach :)