Łączenie utworów

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
genngott
Łączenie utworów

Post autor: genngott » poniedziałek 17 mar 2008, 23:30

Witam szanownej braci...
Rejestrowałem niedawno kapelkę,w sumie około 30 minut materiału-podzielony na kilka części. Każda z tych części dość różni się artystycznie, więc wynikła potrzeba różnych ustawień EQ, innych VST itp. Generalnie ma nie być jako takich pauz między nimi- wszystkie mają na siebie zachodzić i łączyć się w jedną całość. I teraz pytanie... każdą część rozpatrywałem jako osobny utwór i zapisywałem jako osobne ustawienia miksera (w nuendo). Czy jest opcja żeby połączyć to w nuendo i zrobić mixdown całości z różnymi ustwieniami miksera? czy może muszę zrzucać każdą część z osobnymi ustawieniami i kleić to w WaveLabie? Wiem ,że idę trochę na skróty pytając o to bo mógłbym pokombinować, ale termin ciśnie a ponadto wiele kich w międzyczasie i poprostu nie jestem w stanie.Pomóżcie
Pozderko
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
psychokiller

Re: Łączenie utworów

Post autor: psychokiller » wtorek 18 mar 2008, 00:31

Wydaje mi si zebys to jednak w wavelabie czy wczym kolwiek robil laczac tracki
Tylko przy tworzeniu calego miksu pamietaj o tym zaby w fazie kiedy oba kawlaki grja jednoczesnie albo przyciac poziom albo ujac niskich czestotliwosci.
Chyba oszczedzi ci to ilosci ścieżek i czasu poświeconego na skompletowanie calości
Pamietaj jescze ze tak latwiej ci bedzie dobrać tempa
Przeciwnik PARTACTWA przeciwnik CHIŃSZCZYZNY

Awatar użytkownika
genngott

Re: Łączenie utworów

Post autor: genngott » wtorek 18 mar 2008, 11:04

...Wydaje mi si zebys to jednak w wavelabie czy wczym kolwiek robil laczac tracki
Tylko przy tworzeniu calego miksu pamietaj o tym zaby w fazie kiedy oba kawlaki grja jednoczesnie albo przyciac poziom albo ujac niskich czestotliwosci.
Chyba oszczedzi ci to ilosci ścieżek i czasu poświeconego na skompletowanie calości
Pamietaj jescze ze tak latwiej ci bedzie dobrać tempa
...
ok tak spróbuję. Co do tempa to akurat nie będę raczej nic kombinował ale generalnie mam już koncept.
Dzięki
www.despisestudio.com

ODPOWIEDZ