DFH pod Drumagogiem - da się?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
genngott
DFH pod Drumagogiem - da się?

Post autor: genngott » niedziela 02 mar 2008, 22:27

Witam...
Mam taką kwestię panie i panowie. Nagrane ścieżki perkusji w audio, zapinam drumagoga (niestety na chwilę obecną demo version bo nie mogę znaleźć w polandii owego softu) i teraz chciałbym użyć bibliotek z DFH...
Pytanie:
a) czy jest to wogóle możliwe z punktu widzenia połączenia programów (pracuję w Nuendo 3)
b) może któraś z wersji DFH potrafi to zdziałać?
c) a może jest opcja coby skonwertować midi z DFH do Audio i wrzucić do .dll Drumagoga?
A może całkowicie błądzę i da się DFH użyć na ścieżkach audio które są już nagrane i podłożyć tylko brzmienia? (czego próbowałem i nie daję rady:-?
Przyznaję się bez bicia mam jakieś tam cracked wersją DFH II tylko po to coby "kota w worku" nie kupić ale nie potrafie sobię tego poskładać.Nie chcę pisać perki a jedynie użyć bibliotek z DFH w Drumagogu... IzIt Pasiblll?
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
grembo

Re: DFH pod Drumagogiem - da się?

Post autor: grembo » niedziela 02 mar 2008, 22:49

nie mam DFH (uzywam Bfd i ostatnio ezdrumme) i nie mam juz Drumagoga - ale jestem pewien ze sie da.

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 02 mar 2008, 23:03

...nie mam DFH (uzywam Bfd i ostatnio ezdrumme) i nie mam juz Drumagoga - ale jestem pewien ze sie da.
...
no Ok ale jak to zrobić? eksport .dll do drumagoga? załóżmy że zakupię bo muszę- drumagog pro i Dfh i co dalej mam zrobić? bo z tego co mi wiadomo DFH nie może chodzić jako samo Vst...jak to skonfigurować i które DFH najlepiej zakupić coby nie było problemów? a moze samą bibliotekę brzmień o ile to możliwe zakupić i wrzucić w drumagoga? Błądzę bo drumagogoga mam demo a DFH was cracked i nie wiem jak to rozwiązać... pomóżta...
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 02 mar 2008, 23:05

drumagog doskonale sie integruje z BFD - moze o tym pomysl - w BFD nawet sie pokazuje logo Drumagog. Wyszlo nowe BFD - widzialem w necie - zapowiada sie bardzo smacznie, poprawiono to co bylo slabe.

dotyczy to chyba jakiejs specjalnej edycji drumagoga oraz wersji najwyzszej.

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 02 mar 2008, 23:34

...drumagog doskonale sie integruje z BFD - moze o tym pomysl - w BFD nawet sie pokazuje logo Drumagog. Wyszlo nowe BFD - widzialem w necie - zapowiada sie bardzo smacznie, poprawiono to co bylo slabe.

dotyczy to chyba jakiejs specjalnej edycji drumagoga oraz wersji najwyzszej....
hmmm nie używałem BFD ale wiele słyszałem o DFH a generalnie potrza mi tego do metalu. NIe znam się komnpletnie na samplerach ale gdzie tam coś cząstkowo wyczytałem apropos Death/Black i nie tylko to DFH always i wszędzie. Chodzi mi o samo wykorzystanie próbek z DFH pod Drumagogiem bo są sku...wysyńsko srogie
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 02 mar 2008, 23:42

w BFD i jego rozszerzeniach sa perkusje do wszystkiego - rowniez do srogiego grania... a takze brutalnego...bestialskiego etc...

probka is probka

zmiksujesz odpoweidnio - odpowiednio zaprogramujesz i masz co chcesz

Ja nie isntalowelem mocnych bebnow (calosc za duzo miejsca zajmuje), ale przez moment mialem wszystkie - i wielu nie uzywalem bo dla mnie za brutalne, bo ja miekki jestem - ale sa Tamy i inne

Awatar użytkownika
genngott

Post autor: genngott » niedziela 02 mar 2008, 23:56

...w BFD i jego rozszerzeniach sa perkusje do wszystkiego - rowniez do srogiego grania... a takze brutalnego...bestialskiego etc...

probka is probka

zmiksujesz odpoweidnio - odpowiednio zaprogramujesz i masz co chcesz

Ja nie isntalowelem mocnych bebnow (calosc za duzo miejsca zajmuje), ale przez moment mialem wszystkie - i wielu nie uzywalem bo dla mnie za brutalne, bo ja miekki jestem - ale sa Tamy i inne...
a ta miękki ?
ale wracając do szczegółów czy BFD czy DFH żeby chodziło pod Drumagogiem... sam eksport .dll wystarczy?
www.despisestudio.com

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 03 mar 2008, 02:28

zakladasz na slad aduio drumagog - a on juz sam "odnajduje" BFD i smiga (w BFD pokazuje sie logo Drimagog)

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 03 mar 2008, 08:25

...zakladasz na slad aduio drumagog - a on juz sam "odnajduje" BFD i smiga (w BFD pokazuje sie logo Drimagog)...
Grembo,odnajduje,pod warunkiem ze BFD odpalisz w programie,ale nie jest to taki miod,jak sie wydaje,pod Logiciem jakies dziwne rzeczy sie dzieja(moze w C SX jest lepiej)jak gra w czasie rzeczywistym przez BFD to nie moge zaznaczyc sladu AudioInstr z BFD bo mi opoznia sound,kazdy inny podswietlony slad tego nie powoduje.Jesli chodzi o DFH to ponoc sa DFH for GOG,czyli sound ktory sie laduje do biblioteki Drumagoga,jak nie caly to pewnie przez import,ale to jzu musicie gdzies na stronie DFH poczytac.
[addsig]

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 03 mar 2008, 11:20

Po mojemu tez nie wplynie - gorsze sa uszkodzenia gwizdka niz nisko-srednio tonowego glosnika.

ODPOWIEDZ