RAM - dobieranie kości
Jaka jest róznica w ramach odnosnie takiej sprawy , ze kupije ram 2x1Gb ktory jest pakowany do jednego opakowania, a 2x1Gb tylko kupowany osobno, czy to ze kosci sa w jednym opakowaniu mowi nam o tym ze zostaly dobrane fabrycznie (wyprodukowane jedna po drugiej) czy moze tylko zni sie tym ze pakowane jako dwie nieoddzielne kosci niczym nie rozniace sie od pojedynczych. Pytam bo slyszalem rozne wesje , (np ze jezeli sa razem pakoane to ich wydajnosc jest wieksza) wiecie cos na ten temat??
Re: RAM - dobieranie kości
pakowane sa podwojnie bo sa z najblizszych partii dla zapewnienia bezproblemowego dzialania w trybie dual channel
czyli ezeli po wlozeniu osobno pakowanych kosci wszytsko edzie gralo to tak samo jakbym wlozyl razem pakowane, wydajnosc poprzez kosci w dual nie bedzie wieksza ylko taka sama tak??
...czyli ezeli po wlozeniu osobno pakowanych kosci wszytsko edzie gralo to tak samo jakbym wlozyl razem pakowane, wydajnosc poprzez kosci w dual nie bedzie wieksza ylko taka sama tak??...
tak, po prostu jak masz pecha mogą być problemy z samym uruchomieniem się duala (niby ten sam model kości, a się różni)... ja kupiłem obie kości osobno i dual działa ;)
tak, po prostu jak masz pecha mogą być problemy z samym uruchomieniem się duala (niby ten sam model kości, a się różni)... ja kupiłem obie kości osobno i dual działa ;)
ok to teraz juz wszystko rozumiem:) thnx
tylko nie kupuj geili. A tak poza tym to spotkałem sie może 2 razy w przeciągu ostatnich 12 miesięcy żeby dwie kości kupione osobno nie działalu w dualu, ( co i tak było spowodowane uwaleniem tych kosci) A skręciłem ponad 600 kompów przez ostatni rok. Wiec zjawisko niekompatybilności w dualu jest raczej rzadko spotykane.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
a jeszcze jedno gdzie mozna sprawdzic jak dziala plyta czy w dualu czy nie?? a co do geili to jakos nie mam zaufania dlatego kupilem kingstony:)
w poscie na starcie ci sie wyswietli : DDR 800 Dual channel (na przyklad)
-
...tylko nie kupuj geili
dlaczego?
dlaczego?
mam 4 geil i jestem zachwycony :)