Projekt Pro Tools
Witam!!! Nie mogę nic znaleźć na forum a mam problem... Czy jest możliwe przekonwertowanie projektu z pro toolsa do np. nuendo??? I drugie pytanie, czy można zainstalować demo pro toolsa bez hardware w celu wyeksportowania śladów??? Czy ktoś z Was tak robił???
Re: Projekt Pro Tools
bez pro toolsa z odpowiednim hardware i wykupiona opcja exportu do omf nie zapiszesz sesji (i tak wykastrowanej z pluginow, sendow itp) do formatu zrozumialego przez nuendo.
jedynie tylko bodajze pyramix i soundscape "widza" format pro toolsa
bez omf tez sie da - po prostu slady osobno jako wavy/aiffy, ale wtedy nie masz automatyki nawet zapisanej (ani glosnosci, ani panoram, ani mute), tylko wszystko juz wyrenderowane nieruszalnie.
bez omf tez sie da - po prostu slady osobno jako wavy/aiffy, ale wtedy nie masz automatyki nawet zapisanej (ani glosnosci, ani panoram, ani mute), tylko wszystko juz wyrenderowane nieruszalnie.
fan dobrego brzmienia ;)
...bez pro toolsa z odpowiednim hardware i wykupiona opcja exportu do omf nie zapiszesz sesji (i tak wykastrowanej z pluginow, sendow itp) do formatu zrozumialego przez nuendo.
...
Mi właśnie o to chodzi, potrzebuję surowych śladów...tylko jak mam to wyeksportować...?
Nigdy nie pracowałem na pro toolsie...i nie wiem co i jak...
...
Mi właśnie o to chodzi, potrzebuję surowych śladów...tylko jak mam to wyeksportować...?

no ale skoro masz nagrane slady w pro toolsie to znaczy ze obslugiwal go ktos kto go zna? nie mozesz jego poprosic o export?
fan dobrego brzmienia ;)
- Miłaszewski
Nigdy nie pracowałem na pro toolsie...i nie wiem co i jak......
Consolidate oraz Export Regions - te dwie opcje zalatwia to czego potrzebujesz
[addsig]

Consolidate oraz Export Regions - te dwie opcje zalatwia to czego potrzebujesz
[addsig]
Dostałem sesję z pro toolsa i nie mogę nikogo poprosić, czy ta opcja którą podałeś jest dostępna w jakimś demo pro toolsa???
tak, powinien byc dostepny export do wav w wersji demo, ale, jak juz wczesniej napisalem, nie odpalisz wersji demo nawet nie majac kompatybilnego interfesju (M-Audio albo digidesign)
fan dobrego brzmienia ;)