Jak najtaniej przelać dolary do USA?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
fantom
Jak najtaniej przelać dolary do USA?

Post autor: fantom » sobota 09 lut 2008, 20:24

Witam ...postanowiłem zadać to pytanie na łamach tegoż forum ,bo pewno wiele osób ściagało instrumenty z USA,i staneło przed problemem JAKIM sposobem najlepiej i najtaniej przelać dolary do USA?
Kumpel kupił mi tam pare fajnych instrumentów ,teraz musze mu wysłać kase nie bardzo wiem jak sie zabrać podam przykład...
Miałem mu wpłacic 185$ ,wysłałem mu 205$ bo myśle niech ma tam troszke do przodu za czas,wszystko za pośrednictwem PayPal a on mi mówi ze dostał kase i wszystko ok i nawet jes 2 $ do przodu ...hehe troche sie zdziwiłem więc pytam czy jest jakas inna wygodna możliwosć bo chce kupić klawisz za 1500-1700$ ale PayPalem chyba mu już nie wyśle ...moze ktos mi troche naświetlic sprawe co i jak?Dzięki...
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.

paradox77

Re: Jak najtaniej przelać dolary do USA?

Post autor: paradox77 » sobota 09 lut 2008, 22:38

...Witam ...postanowiłem zadać to pytanie na łamach tegoż forum ,bo pewno wiele osób ściagało instrumenty z USA,i staneło przed problemem JAKIM sposobem najlepiej i najtaniej przelać dolary do USA?
Kumpel kupił mi tam pare fajnych instrumentów ,teraz musze mu wysłać kase nie bardzo wiem jak sie zabrać podam przykład...
Miałem mu wpłacic 185$ ,wysłałem mu 205$ bo myśle niech ma tam troszke do przodu za czas,wszystko za pośrednictwem PayPal a on mi mówi ze dostał kase i wszystko ok i nawet jes 2 $ do przodu ...hehe troche sie zdziwiłem więc pytam czy jest jakas inna wygodna możliwosć bo chce kupić klawisz za 1500-1700$ ale PayPalem chyba mu już nie wyśle ...moze ktos mi troche naświetlic sprawe co i jak?Dzięki......
Ja wysyłałem Western Union od 1800 dol wzieli ok 200 zł,ale kasa jest natychmiast do odbioru.

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: Jak najtaniej przelać dolary do USA?

Post autor: Miłaszewski » sobota 09 lut 2008, 23:14

http://ppcalc.com/
od kwoty $1700 Paypal pobierze $66 prowizji
[addsig]

ODPOWIEDZ