mam pytanie czy w rolandzie sp808 możliwe jest nagrywanie lupów, czy jedynie liniowe. chciał bym zrobić sekfensje perkusji, a potem powielać ją, i nie na zasadzie podpisanej całej sekfensji perkusji pod pad i zlupowanie go, tylko stworzyć ją od podstaw. prosze o odpowiedz
[addsig]
Roland SP808 - playlista
MIKROFON PLUS SAMPLER
Re: Roland SP808 - playlista
...mam pytanie czy w rolandzie sp808 możliwe jest nagrywanie lupów, czy jedynie liniowe. chciał bym zrobić sekfensje perkusji, a potem powielać ją, i nie na zasadzie podpisanej całej sekfensji perkusji pod pad i zlupowanie go, tylko stworzyć ją od podstaw. prosze o odpowiedz
...
SP808 służy do pracy głównie na krótkich próbkach, możesz bez większego problemu nagrywać i podmieniać takie sample, a potem składać z nich "sekfensje".
...
SP808 służy do pracy głównie na krótkich próbkach, możesz bez większego problemu nagrywać i podmieniać takie sample, a potem składać z nich "sekfensje".
SP808 służy do pracy głównie na krótkich próbkach, możesz bez większego problemu nagrywać i podmieniać takie sample, a potem składać z nich "sekfensje"....
Nie wiem czy mówimy o tym samym ale chce zaznaczyć pole do nadrywania np.4 sek, włączyć nagrywanie i uwalniać padami na początku hihaty , potem w tej samej ścieżce dożucić verbel i stope i zeby sie zapętlały. tak jak w mpc robienie bitów?? chciał bym nawiązać kontakt z urzytkownikiem roland sp-808. meil to proom@wp.pl
MIKROFON PLUS SAMPLER
Ja natomiast mogę Ci kolego tylko pomóc tak, że wyjsnię Ci, że mówimy Sekwencje a nie sekfensje ;) Pozdrawiam i oczywiście 0 złośliwości tylko przyjacielska pomoc:) (w końcu nie każdy był w szkole muz. a nie pierwszy raz się spotykam z problemem ze słowem sekfenser sekwencer i wszystkie kombinacje pochodne)