Jaki mikser?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vibra
Jaki mikser?

Post autor: Vibra » niedziela 03 lut 2008, 13:52

Witam

Temat walkowany byl juz kilka razy, jednak pozwole sobie zapytac raz jeszcze. Potrzebuje kupic mikser ( klawisz, 2 sax, stopa,2 OH, i mikrofon ) Mamy trzy swoje odsluchy, które chcielimy nim sterowac. Kupijemy go poniewaz czesto spotykamy sie z tym ze w kluchach sa aktywne paczki ale nie ma miksera. Co kupic? tak do 1500zl jesli sie da. bardzo wazne to aby mozna bylo ustawic w odsluchach poziomy poszczqegolnych instrumentow. Bardzo prosze o pomoc

R.B.

Re: Jaki mikser?

Post autor: R.B. » niedziela 03 lut 2008, 14:40

...Witam

Temat walkowany byl juz kilka razy, jednak pozwole sobie zapytac raz jeszcze. Potrzebuje kupic mikser ( klawisz, 2 sax, stopa,2 OH, i mikrofon ) Mamy trzy swoje odsluchy, które chcielimy nim sterowac. Kupijemy go poniewaz czesto spotykamy sie z tym ze w kluchach sa aktywne paczki ale nie ma miksera. Co kupic? tak do 1500zl jesli sie da. bardzo wazne to aby mozna bylo ustawic w odsluchach poziomy poszczqegolnych instrumentow. Bardzo prosze o pomoc...
Witam! Za te pieniadze to raczej nic specjalnego niedostaniesz .tym bardziej ze potrzebujesz 3 aux-y,radze dozbierac kaski i kupic nowy ,albo moze z drugiej reki Soundcraft spirit FX16 -ten model naprawde sie tej firmie udal !jest tam jeszcze zamontowana kamera firmy lexsicon
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » niedziela 03 lut 2008, 15:40

Witam! Za te pieniadze to raczej nic specjalnego niedostaniesz .tym bardziej ze potrzebujesz 3 aux-y,radze dozbierac kaski i kupic nowy ,albo moze z drugiej reki Soundcraft spirit FX16 -ten model naprawde sie tej firmie udal !jest tam jeszcze zamontowana kamera firmy lexsicon
Pozdrawiam...
Heja fajny ten FX 16 ale to masa kasy a ja potrzebuje to tylko dla siebie na granie a nie na naglasnanie imprez. Czesto na przodach takich dobrychh konsolet nie ma. Moze jest cos innego tanszego?

Awatar użytkownika
jace-nty

Post autor: jace-nty » niedziela 03 lut 2008, 21:05

Nie tak dawno miałem taki mikser - podobne zapotrzebowanie. Co prawda nie konieczne było wyjście na trzy niezależne tory monitora, ale przy dobrym pogłówkowaniu z czegoś tam można wyjść i jakoś podpiąć trzeci. http://www.sound.pl/prod/5309/155.htm
Pasjonat muzyczny, mikser in the box.

Montuno

Post autor: Montuno » niedziela 03 lut 2008, 22:26

...Nie tak dawno miałem taki mikser - podobne zapotrzebowanie. Co prawda nie konieczne było wyjście na trzy niezależne tory monitora, ale przy dobrym pogłówkowaniu z czegoś tam można wyjść i jakoś podpiąć trzeci. http://www.sound.pl/prod/5309/155.htm ...

Witam, juz tu pisałem, ale moderator usunał chyba za "reklame...".
Zatem polecam Mackie 1402 VLZ. Cena może ciut powyżej, ale jestem pewien że warto.

P.S.
Nie wiem za co byłem usunięty, napisałem że mam tak owy do odsprzedania, i zostawiłem kontakt - może za to.

RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX

ODPOWIEDZ