Profesjonalne studio nagraniowe
Witam
Zastanawiam sie nad otworzeniem wlasnego studia nagraniowego.
Do dyspozycji mam kwote 20tys (+/- 5tys).
Osobiscie nie posiadam zadnego doswiadczenia i dlatego chcialbym isc na kurs tego typu: http://www.studio.strefa.pl/
Czy za ta kwote da sie otworzyc cos profesjonalnego?
Jakie sa szanse ze beda jakies przychody z tego biznesu? (min 800zl miesiecznie)
Jesli bylby ktos chetny porozmawiac na ten temat to zapraszam na gg: 701321
Pozdrawiam
Osobiscie nie posiadam zadnego doswiadczenia i dlatego chcialbym isc na kurs tego typu: http://www.studio.strefa.pl/
Jakie sa szanse ze beda jakies przychody z tego biznesu? (min 800zl miesiecznie)
Pozdrawiam
Re: Profesjonalne studio nagraniowe
cos profesjonalnego ?
800 zł miesiecznie ?
nie no ludzie, dajcie se na looz :D
zacznij od tego kursu, bedziesz wtedy wiedzial czy wystraczy czy nie
a tak powaznie,,
to moze na takie podstawowe nagranie wokalu tylko ci wystraczy.
liczac ze komp z softem ok 5k
mikrofon okablowanie statywy preamp karta + jakis inny hardware to kolejne 5 kola
monitory kolejne ok 2-3k
reszte w przygotowanie 2 pomieszczen (studio + rezyserka) (akustyka, wytlumienie) + szyba dzwiekoszczelna + sluchawki dla wokalisty + wzmacniacze sluchawkowe,
no powinno styknac, nie wliczam zaplecza socjalnego itd
800 zł miesiecznie ?
nie no ludzie, dajcie se na looz :D
zacznij od tego kursu, bedziesz wtedy wiedzial czy wystraczy czy nie
a tak powaznie,,
to moze na takie podstawowe nagranie wokalu tylko ci wystraczy.
liczac ze komp z softem ok 5k
mikrofon okablowanie statywy preamp karta + jakis inny hardware to kolejne 5 kola
monitory kolejne ok 2-3k
reszte w przygotowanie 2 pomieszczen (studio + rezyserka) (akustyka, wytlumienie) + szyba dzwiekoszczelna + sluchawki dla wokalisty + wzmacniacze sluchawkowe,
no powinno styknac, nie wliczam zaplecza socjalnego itd
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
O pomieszczenia nie ma co sie martwic.
Wszystko bedzie budowane od fundamentow i na to inna kase przeznaczam, tak samo jak i o wykonczenie calego budynku.
Wszystko bedzie budowane od fundamentow i na to inna kase przeznaczam, tak samo jak i o wykonczenie calego budynku.
Chyba nie ten przedział finansowy. To Profesjonalne studio kosztowało ok. 4,5 mln zł.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
To Profesjonalne studio kosztowało ok. 4,5 mln zł....
no i o taka odpowiedz mi chodzilo :)
wyraznie sie zapytalem sie czy sie da i Pan wyzej dopiero mi odpowiedzial na moje pytanie :)
Pozdrawiam
no i o taka odpowiedz mi chodzilo :)
wyraznie sie zapytalem sie czy sie da i Pan wyzej dopiero mi odpowiedzial na moje pytanie :)
Pozdrawiam
...cos profesjonalnego ?
monitory kolejne ok 2-3k
za SZTUKĘ chyba !
20K na studio ? - nie ma szans ( jeśli ma być na prawdę profesjonalne a nie "chałupniczo-domowe" )
monitory kolejne ok 2-3k
za SZTUKĘ chyba !
20K na studio ? - nie ma szans ( jeśli ma być na prawdę profesjonalne a nie "chałupniczo-domowe" )
......cos profesjonalnego ?
monitory kolejne ok 2-3k
za SZTUKĘ chyba !
20K na studio ? - nie ma szans ( jeśli ma być na prawdę profesjonalne a nie "chałupniczo-domowe" )...
No niestety.
Lepiej w cos innego zainwestuje :)
Moze jakis wlasny sklep rozkrece ;p
monitory kolejne ok 2-3k
za SZTUKĘ chyba !
20K na studio ? - nie ma szans ( jeśli ma być na prawdę profesjonalne a nie "chałupniczo-domowe" )...
No niestety.
Lepiej w cos innego zainwestuje :)
Moze jakis wlasny sklep rozkrece ;p
- Miłaszewski
...Witam
Pozdrawiam...
najwiekszym problemem jest nieruchomosc, tutaj 25 tys. zl wystarczy tylko na jakis garaz - do tego trzeba kupic sprzet
dawno temu otworzylem z kolega studio majac w sumie sprzet za okolo 15 tys. zl, poczatkowo nawet mniej
studio bylo w 100% profesjonalne, gdyz byl to nasz zawod i glowne zrodlo dochodu, nieruchomosc mielismy udostepniona za darmo dzieki uprzejmosci domu kultury
[addsig]
Pozdrawiam...
najwiekszym problemem jest nieruchomosc, tutaj 25 tys. zl wystarczy tylko na jakis garaz - do tego trzeba kupic sprzet
dawno temu otworzylem z kolega studio majac w sumie sprzet za okolo 15 tys. zl, poczatkowo nawet mniej
studio bylo w 100% profesjonalne, gdyz byl to nasz zawod i glowne zrodlo dochodu, nieruchomosc mielismy udostepniona za darmo dzieki uprzejmosci domu kultury
[addsig]
najwiekszym problemem jest nieruchomosc,
Tak jak juz pisalem wczesniej :)
Z tym akurat nie ma najmniejszego problemu :))
I pomieszczenia moga byc najrozniejszej wielkosci (dokladnie takie jakie bede chcial/potrzebowal) Mam odpowiednie pieniadze przygotowane na wykonczenie pomieszczen (na postawienie scianek dzialowych, wygluszenia pomieszczen itp itd)
najwiekszym problemem jest nieruchomosc,
Tak jak juz pisalem wczesniej :)
Z tym akurat nie ma najmniejszego problemu :))
I pomieszczenia moga byc najrozniejszej wielkosci (dokladnie takie jakie bede chcial/potrzebowal) Mam odpowiednie pieniadze przygotowane na wykonczenie pomieszczen (na postawienie scianek dzialowych, wygluszenia pomieszczen itp itd)
- Miłaszewski
w takim razie 25 tys. zl to sporo pieniedzy na start studia w polsce
ja na taka kwote mam mniej wiecej wyliczony zestaw sprzetu, ktory zapewni mi mozliwosc robienia tego co potrzebuje do pracy,
aktualnie aprzetu mam niewiele - czesc rzeczy sprzedalem, a wczesniej wystarczal mi zestaw za okolo 15 tys. zl
[addsig]
ja na taka kwote mam mniej wiecej wyliczony zestaw sprzetu, ktory zapewni mi mozliwosc robienia tego co potrzebuje do pracy,
aktualnie aprzetu mam niewiele - czesc rzeczy sprzedalem, a wczesniej wystarczal mi zestaw za okolo 15 tys. zl
[addsig]