Behringer XM2000s
Wie ktoś co sie stało z tymi mikrofonami? Wycofali je z produkcji czy jak? Bo w żadnym sklepie internetowym nie można dostępnego trafić, a na allegro używanych już nawet nie widać :(
Re: Behringer XM2000s
...Są nadal.. ale sprzedawane jako 3-paki pod symbolem XM1800S.
To dobre mikrofoniki, w śmiesznej cenie. Na pewno lepsze niż "firmowe" SHURE C6xx i podobne wynalazki
...
hmm, czy to aby na pewno ten sam mikrofon? W sumie bardzo podobny
a że lepsze to wiem, dlatego potrzebuje go bo tak będe skazany na shura :\\
To dobre mikrofoniki, w śmiesznej cenie. Na pewno lepsze niż "firmowe" SHURE C6xx i podobne wynalazki

...
hmm, czy to aby na pewno ten sam mikrofon? W sumie bardzo podobny

na stronie wyczytalem ze xm2000s ma pasmo przenoszenia 40 Hz - 16 kHz i charakterystyke kardioidalna, a te xm1800S maja pasmo przenoszenia 80 Hz - 15 kHz i charakterystyke super kardioidalna.. wiec chyba się różnia? nigdzie nie da rade osobno ich dorwac? bo za taki 3-pak to moge już dostać MB 1K audio technicy lub audixa F-50.
...Ja nie wiem, nie porównywałem 1800 i 2000, tak czytałem na zachodnich forach.
Natomiast zdarzyło mi sie spotykać XM2000S na scenie i są naprawdę OK, tylko nie mają elastycznego zawieszenia wkładki. Ale brzmienie jest OK.
A jak już mówimy o pasmach przenoszenia to to z AT MB1k kończy się na 12kHz...
No, ale logo ma znane.
...
No tak ale wiadomo że na parametry zabardzo nie ma co patrzec, logo hmm.. logo również logiem ;) AT MB1k i MB3k ogolnie cieszy sie dobrymi opiniami chodź wiadomo nie ma jak to samemu przetestować, a może ktoś bawił się Audix F-50.. sorki że robie mały off top ale kompletuje nowy sprzet i robie sobie małe porównania.
Natomiast zdarzyło mi sie spotykać XM2000S na scenie i są naprawdę OK, tylko nie mają elastycznego zawieszenia wkładki. Ale brzmienie jest OK.
A jak już mówimy o pasmach przenoszenia to to z AT MB1k kończy się na 12kHz...

No, ale logo ma znane.
...
No tak ale wiadomo że na parametry zabardzo nie ma co patrzec, logo hmm.. logo również logiem ;) AT MB1k i MB3k ogolnie cieszy sie dobrymi opiniami chodź wiadomo nie ma jak to samemu przetestować, a może ktoś bawił się Audix F-50.. sorki że robie mały off top ale kompletuje nowy sprzet i robie sobie małe porównania.