Esi Juli@ i Skype

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
clavish
Esi Juli@ i Skype

Post autor: clavish » piątek 04 sty 2008, 21:33

Esi Juli@ nie ma wejscia na mikrofon?? Tzn - nie bede mogl nawet podpiac zwyklego mikrofoniku w celu pogadania na skypie???

Awatar użytkownika
NoRd384

Re: Esi Juli@ i Skype

Post autor: NoRd384 » piątek 04 sty 2008, 21:37

To jest karta do poważnych zastosowań, a nie multimedialnych. Do tych ostatnich masz pokładową AC97 z dziadowskim preampem.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

clavish

Post autor: clavish » piątek 04 sty 2008, 21:43

...To jest karta do poważnych zastosowań, a nie multimedialnych. Do tych ostatnich masz pokładową AC97 z dziadowskim preampem....
No wlasnie - zalezy mi na profesjonalnej - ale takze by sluzyla do "zwyklych domowych" celow. A sa jakies przeciwskazania jesli chodzi o podlaczenie jej do kina domowego??? A moze ktos poleci jakies alternatywy, takie ktore moglbym zastosowac jednoczesnie jako profesjonalna karte muzyczna (nagrywam tylko zewnetrzny syntezator i syntezatory wirtualne) oraz do zwyklego uzytklowania domowego.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 04 sty 2008, 21:56

xfi - najlepsza karta do takiego polaczenia - oczywiscie w wersji minimum platinum

clavish

Post autor: clavish » sobota 05 sty 2008, 10:56

A czy mozna miec w kompie jednoczesnie dwie karty muzyczne?? Jedna do profesjonalnej zabawy z tworzeniem muzyki (jak np Esi Juli@), druga zas do zwyklych domowych rozrywek (tu przykladu nie potrafie podac, jesli taka mozliwosc jest to moze ktos mi podpowie?)

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » sobota 05 sty 2008, 11:00

Można! ja tak mam w domu. SB do muzy a usb do nagrywek. Jak odpalam daw to sobie w nim przełączam i heja!

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 05 sty 2008, 11:00

mozna - tak mam zintegrowanego realteka i emu 1212
spiete to swiatlowodem oczywiscie bo emu nie odtwarza dzwieku z niektorych gier

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » sobota 05 sty 2008, 16:43

Inna sprawa, że karty zintegrowane (przynajmniej te, z którymi sam miałem do czynienia) nie nadają się nawet do skype. Ja gadam przez shure'a podłączonego przez mikser do wejść liniowych karty m-audio i działa to bardzo dobrze w skypie. Czy sam nie planujesz jakiegoś porządniejszego mikrofonu i przedwzmacniacza/miksera do tej julii?

Awatar użytkownika
rezist
Kontakt:

Post autor: rezist » sobota 05 sty 2008, 17:08

Czy sam nie planujesz jakiegoś porządniejszego mikrofonu i przedwzmacniacza/miksera do tej julii?...

Przez MXL'a 2003 wpiętego w Soundcrafta rozmawia sie bardzo przyjemnie :)
[addsig]
"... lobbing na rzecz członków ..."

clavish

Post autor: clavish » sobota 05 sty 2008, 17:12

...Inna sprawa, że karty zintegrowane (przynajmniej te, z którymi sam miałem do czynienia) nie nadają się nawet do skype. Ja gadam przez shure'a podłączonego przez mikser do wejść liniowych karty m-audio i działa to bardzo dobrze w skypie. Czy sam nie planujesz jakiegoś porządniejszego mikrofonu i przedwzmacniacza/miksera do tej julii?...
Wlasciwie to chcialbym miec jednoczesnie mozliwosc nagrywania muzy za pomaca dobrej karty (takiej jak np ta Juli@) i mozliwosc korzystania z kompa jako centrum rozrywki (czyli kino domowe, skype, ..tu jesli chodzi o mikrofon to nic specjalnego-nie zajmuje sie nagrywaniem wokali) Chyba najlepszym dla mnie rozwiazaniem to zainstalowanie dwoch kart dzwiekowych - widze ze niektorzy tak maja to zrobnione. Ale slyszalem tez ze nie mozna miec dwoch kart aktywnych, ze tzreba ustawic w biose ktora z nich ma aktualnie byc aktywna - czy to prawda???

ODPOWIEDZ