Oprogramowanie z zagranicy
-
Witam - szukałem jakiś czas temu oprogramowania w nowej wersji (na stronie producenta znalazłem najnowszą wersję) - na stronie rodzimego dystrybutora jest wersja stara. Postanowiłem więc zobaczyć jak się ma wersja w sklepach internetowych w UE. Znalazłem u naszych zachodnich sasiadów ów najnowszą wersję... Cena bardzo rozsądna.... chcę kliknąć.... ale sie waham....
1) czy będę musiał płacić cło?
2) czy księgowa może zaksięgować fakturę
3) co z vatem (który płacę w Niemczech)
Podpowiedzcie plisss.
Dzięki
1) czy będę musiał płacić cło?
2) czy księgowa może zaksięgować fakturę
3) co z vatem (który płacę w Niemczech)
Podpowiedzcie plisss.
Dzięki
Re: Oprogramowanie z zagranicy
1. Jeśli EU to nie ma cła
2. Można zaksięgować
3. Vat bedziesz musiał zapłacić od ceny netto na fakturze
2. Można zaksięgować
3. Vat bedziesz musiał zapłacić od ceny netto na fakturze
-
...1. Jeśli EU to nie ma cła
2. Można zaksięgować
3. Vat bedziesz musiał zapłacić od ceny netto na fakturze...
AD1
Jeśli soft jest z USA - ale sklep internetowy z Niemiec to mogę się domyslać że oni już cło (europejskie zapłacili) dobrze rozumuje?
AD 3
Jeśli w ów sklepie towar kosztuje XXX Euto + YY Vat (ten Niemiecki) = ZZZ EURO
To czy jeszcze w Polsce muszę naliczać VAT?
2. Można zaksięgować
AD1
Jeśli soft jest z USA - ale sklep internetowy z Niemiec to mogę się domyslać że oni już cło (europejskie zapłacili) dobrze rozumuje?
AD 3
To czy jeszcze w Polsce muszę naliczać VAT?
To czy jeszcze w Polsce muszę naliczać VAT?...
Będą naliczać od ceny netto. Musisz poprosić sklep o sprzedaż bez niemieckiego Vatu a do tego potrzebny jest Twój Vat ID w wersji międzynarodowej. Dostajesz go na piśmie w urzędzie skarbowym a wygląda jak Twój numer Vat z przedrostkiem PL.
Będą naliczać od ceny netto. Musisz poprosić sklep o sprzedaż bez niemieckiego Vatu a do tego potrzebny jest Twój Vat ID w wersji międzynarodowej. Dostajesz go na piśmie w urzędzie skarbowym a wygląda jak Twój numer Vat z przedrostkiem PL.
Jestem przystojny i młody
-
Będą naliczać od ceny netto. Musisz poprosić sklep o sprzedaż bez niemieckiego Vatu a do tego potrzebny jest Twój Vat ID w wersji międzynarodowej. Dostajesz go na piśmie w urzędzie skarbowym a wygląda jak Twój numer Vat z przedrostkiem PL....
Czy tylko taka jest możliwość? (czy muszę mieć Euro nip)?
A jeśli go mieć nie będę?
Wielkie dzięki za szybką pomoc!
Czy tylko taka jest możliwość? (czy muszę mieć Euro nip)?
A jeśli go mieć nie będę?
Wielkie dzięki za szybką pomoc!
piszesz ale nie czytasz co ci napisali - masz wszystyko wyjasnione...nie bedziesz mial id zaplacisz z vatem......wszystko
......1. Jeśli EU to nie ma cła
2. Można zaksięgować
AD1
AD 3
Soft może być nawet z Zimbabwe. Fakture wystawia Ci firma z Niemiec a nie producent oprogramowania. Czy jak kupujesz w Polsce buty to dostajesz fakture polskiego sklepu czy chinskiego producenta??.........
2. Można zaksięgować
AD1
AD 3
Soft może być nawet z Zimbabwe. Fakture wystawia Ci firma z Niemiec a nie producent oprogramowania. Czy jak kupujesz w Polsce buty to dostajesz fakture polskiego sklepu czy chinskiego producenta??.........
Poza tym skoro masz księgową to czemu jej się nie zapytasz? Powinna być biegła w takich rzeczach. Chyba, że jej wiedza ogranicza się do wypełnienia druczków Zus-owych to czas pomyśleć o innej. Szkoda Twojej kasy....
A jak jest z legalnością takiego oprogramowania? Nie ma jakichs licencji czy czegoś takiego? Bo cos mi sie o uszy obiło, ze nie każdy program może byc uzytkowany w kazdym kraju.
...A jak jest z legalnością takiego oprogramowania? Nie ma jakichs licencji czy czegoś takiego? Bo cos mi sie o uszy obiło, ze nie każdy program może byc uzytkowany w kazdym kraju....
trzeba sprawdzic warunki licencji na ten soft
trzeba sprawdzic warunki licencji na ten soft
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.