Witam. Bardzo zachecaja mnie mozliwosci mixera FireWire. Taki np Phonic HelixBoard 24 ma 16 preampow, wyjscie Firewire wiec wszystkie 16 kanalow w czasie rzeczywistym mozna zgrywac do kompa na oddzielne slaby. Wiec nadaje sie do nagran "studyjnych" jak i do naglosnienia koncertu ktory jednoczesnie wielosladowo mozna nagrywac i potem zmixowac i miec nagranie z koncertu w super jakosci.
Kosztuje on kolo 3000zl. Ale za to slyszalem ze ma nie za dobre preampy no i ogolnie nie wiem czy to bedzie mikser dobrej jakosci skoro ma tyle mozliwosci za dosc niska cene.
Czy jest dla takiego rozwiazania alternatywa? Podoba mi sie ze wystarczy mi wlasciwie komputer, odsluchy i ten mixer (no i mikrofony) i juz moge nagrywac, a dodatkowo to naglasnianie koncertow. Szukam podobnie wrzechstronnego rozwiazania, ale musi to byc sprzet dobrej jakosci, dobrze brzmiacy, porzadny. Co innego, albo jaki zestaw sprzetowy da mi te wszystkie mozliwosci przy czym nie bedzie np 5 razy drozszy ? Bedzie on wykorzystywany w studio - niby amatorskim ale jesli warto to moge zainwestowac wiecej niz te 3000 - i do naglasniania koncertow pod katem nagrywania ich ( i tu tez milo ze on juz jest jakby karta dzwiekowa wiec na dobra sprawe wystarczy dobry laptop i mozna zgrywac, bez dodatkowego targania interfacow, kart dzwiekowych).