podłączenie syntezatora do komputera...
witam. mam pytanko. do tej pory syntezator do komputera podłączałem do gniazda "dżojstikowego" karty muzycznej i to mi w zupełności wystarczało. obecnie jednak w karcie muzycznej nie mam owego gniazda a podłączenie interfeisu pod USB nie działa tak sprawnie jak poprzednie (po zostawieniu na jakieś 10 min. sprzętu bez dotykania późnie się wszystko rozjeżdża). w syntezatorze mam gniazdo TO HOST, może tą drogą mógł bym się jakoś połączyć? są może jakieś gotowe kable?dzięki i pozdrawiam krzysiek
interesuję się tworzeniem muzyki elektronicznej.
- midishiner
Re: podłączenie syntezatora do komputera...
...witam. mam pytanko. do tej pory syntezator do komputera podłączałem do gniazda "dżojstikowego" karty muzycznej i to mi w zupełności wystarczało. obecnie jednak w karcie muzycznej nie mam owego gniazda a podłączenie interfeisu pod USB nie działa tak sprawnie jak poprzednie (po zostawieniu na jakieś 10 min. sprzętu bez dotykania późnie się wszystko rozjeżdża). w syntezatorze mam gniazdo TO HOST, może tą drogą mógł bym się jakoś połączyć? są może jakieś gotowe kable?dzięki i pozdrawiam krzysiek...
A jaki to interface usb? Z tego co wiem, to póki co midi przez USB jest najlepszym i najbardziej efektywnym rozwiązaniem. Ja używałem przez 4 lata MIDI Mate'a audiotraka i niegdy nie narzekałem. Może masz kopnięte USB?
[addsig]
A jaki to interface usb? Z tego co wiem, to póki co midi przez USB jest najlepszym i najbardziej efektywnym rozwiązaniem. Ja używałem przez 4 lata MIDI Mate'a audiotraka i niegdy nie narzekałem. Może masz kopnięte USB?
[addsig]
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
bylo setki razy o ustawianiu interfejsu usb jak i samego portu usb
poszukaj a nic sie nie bedzie rozjezdzac - zreszta rozjezdzanie to najczesciej problem karty i programu a nie interfejsu bo on nie a na to wplywu - co najwyzej sterowniki
poszukaj a nic sie nie bedzie rozjezdzac - zreszta rozjezdzanie to najczesciej problem karty i programu a nie interfejsu bo on nie a na to wplywu - co najwyzej sterowniki
nie no, to jest zwykły (naprzewodowy) 16 kanałowy - audio trak - niejaki "midi mate". być może że klasa tego ustroistwa jest taka jaka jest :(
interesuję się tworzeniem muzyki elektronicznej.
- midishiner
...nie no, to jest zwykły (naprzewodowy) 16 kanałowy - audio trak - niejaki "midi mate". być może że klasa tego ustroistwa jest taka jaka jest :(...
Czy ty umiesz czytać? Klasa tego ustrojstwa jest o wiele wyższa niż twój poziom bystrości. Stary skoro ja używałem tego tyle lat, a kolega wyżej pisze że twoje problemy to nie kwestia interface;u midi, to o co jeszcze chodzi? Jazda do zakładki preferences!
[addsig]
Czy ty umiesz czytać? Klasa tego ustrojstwa jest o wiele wyższa niż twój poziom bystrości. Stary skoro ja używałem tego tyle lat, a kolega wyżej pisze że twoje problemy to nie kwestia interface;u midi, to o co jeszcze chodzi? Jazda do zakładki preferences!

[addsig]
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009