Mindprint An/Di Pro

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Leff
Mindprint An/Di Pro

Post autor: Leff » piątek 12 paź 2007, 10:48

Czy ktoś zna w/w urządzenie? Ewentualnie może porównać jego jakość (brzmienie) do zbliżonych cenowo, aczkolwiek nieco innych funkcjonalnie i konstrukcyjnie Focusrite TwinTrack Pro i Art Digital MPA?
Szukam możliwie dobrej jakości, ale oscylującego w okolicach 3000 zł podwójnego przedwzmacniacza z wyjściem S/PDiF...
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin

Ryba

Re: Mindprint An/Di Pro

Post autor: Ryba » piątek 12 paź 2007, 15:38

...Czy ktoś zna w/w urządzenie? Ewentualnie może porównać jego jakość (brzmienie) do zbliżonych cenowo, aczkolwiek nieco innych funkcjonalnie i konstrukcyjnie Focusrite TwinTrack Pro i Art Digital MPA?
Szukam możliwie dobrej jakości, ale oscylującego w okolicach 3000 zł podwójnego przedwzmacniacza z wyjściem S/PDiF...
Pozdrawiam - Leff...
Witaj .Posiadam An/Di Pro i jest to mój główny przetwornik .Przez ten przetwornik nagrywam głownie źródła bardziej wymagające, jak voc,git akustyczne.Jeśli chodzi o porównanie, to mam RME multiface ver.1 i szczerze mówiąc to brzmieniowo RME ma się tak sobie do MindPrinta.Już sama specyfikacja obu urządzeni wykazuje różnicę ,co przekłada sie na brzmienie.poz ryba

Leff

Post autor: Leff » sobota 13 paź 2007, 01:34

Witaj .Posiadam An/Di Pro i jest to mój główny przetwornik .Przez ten przetwornik nagrywam głownie źródła bardziej wymagające, jak voc,git akustyczne.Jeśli chodzi o porównanie, to mam RME multiface ver.1 i szczerze mówiąc to brzmieniowo RME ma się tak sobie do MindPrinta.Już sama specyfikacja obu urządzeni wykazuje różnicę ,co przekłada sie na brzmienie.poz ryba...
Dzięki serdeczne. Czy to znaczy, że jego brzmienie można określić jako przezroczyste, czy też ma jakiś swój charakter? Mi zależy raczej na neutralności, szczegółowości, niskich szumach itp...
Pozdrowionka - Leff
Leff - Szczecin

Ryba

Post autor: Ryba » sobota 13 paź 2007, 10:44

To chyba dość trudne stwierdzić co jest neutralne a co nie .Osobiście doradzam testowanie sprzętu na własne ucho, bo w wydawane na forach int.opinie o brzmieniu ,są jak opowiadanie ślepemu o kolorach .Ja jestem bardzo zadowolony z andi pro, bo w moim odczuci brzmi doskonale. poz ryba

ODPOWIEDZ