Hejka!
Czy ktoś wie, czy jest juz dostępny w Polsce? Patrzyłem na Glasspalace, ale tam jeszcze 6-tka figuruje...
Pozdrawiam - Leff
Sonar 7
Re: Sonar 7
...Hejka!
Czy ktoś wie, czy jest juz dostępny w Polsce? Patrzyłem na Glasspalace, ale tam jeszcze 6-tka figuruje...
Pozdrawiam - Leff...
W Polsce jest dostępne wszystko w tym samym terminie co wszędzie. Wystarczy "pójść" do odpowiedniego sklepu, w tym przypadku - www.cakewalk.com
Pozdrawiam - Leff...
W Polsce jest dostępne wszystko w tym samym terminie co wszędzie. Wystarczy "pójść" do odpowiedniego sklepu, w tym przypadku - www.cakewalk.com
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Ja mam 7-mkę od dwóch tygodni a już jest wersja 7.01
http://www.cakewalk.com/support/kb/kb20071015.asp
http://www.cakewalk.com/support/kb/kb20071015.asp
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
i jak i jak????????
napisz jak sie sprawuje
napisz jak sie sprawuje
...i jak i jak????????
napisz jak sie sprawuje...
Właśnie, też miałem zapytać...
Czy naprawdę wnosi w praktyce dużo dobrego w stosunku do 6?
Ja mam wersję 6 Producer i na razie nie znalazłem powodu do kupowania upgrade, ale może jest na tyle godnego polecenia, żeby skusić do zakupu?
napisz jak sie sprawuje...
Właśnie, też miałem zapytać...
Czy naprawdę wnosi w praktyce dużo dobrego w stosunku do 6?
Ja mam wersję 6 Producer i na razie nie znalazłem powodu do kupowania upgrade, ale może jest na tyle godnego polecenia, żeby skusić do zakupu?
zapomnij o kupowaniu w Polsce. polski oddzial Rolanda/Edirola (dystrybutor na Europe) jest wyjatkowo slamazarny w tym temacie.
ja zamowilem upgrade online i po 5 dniach mialem go w domu
generalnie:
nie zauwazylem zadnych zmian na minus, a plusow bardzo duzo.
najwazniejsze (moim zdaniem, a poza tym nie wszystko zdazylem jeszcze posprawdzac):
nowe instrumenty (z3ta+ [pelna wersja!], dimension LE z bankiem brzmien podstawowych oraz orkiestra mala, rapture LE, dropzone[sampler], sekwencer krokowy)
nowe wtyczki (limiter boost11, niezle dziala naprawde, poza tym masteringowy EQ i kompresor 5pasmowy - obydwie w 64bitach wewnetrznie)
sidechaining
wypalanie CD audio z poziomu sonara
inserty hardwareowe (nareszcie!)
mozliwosc slyszenia mixu podczas bounce w czasie rzeczywistym (na to tez dluugo czekalem)
mozliwosc wylaczenia opcji "stop at projects end"
metronom na tlumiku na mikserze
lupa podczas edycji midi (super przydatne, ustawia sie stopien zoomu przy ktorym sie sama pojawia)
dim solo (!) - do wyboru 6,12 lub 18 dB
kopiowanie ustawien EQ z jednego sladu na drugi
ulepszony VVocal (pitch to midi!)
polepszony przyporzadkowywanie wyjsc dla sladow (nowe skroty, bardzo poreczne)
obsluga wav64 i innych formatow (min sony wav) pozwalajacych na nagrania dluzsze niz 2gb
obsluga aif flac i sd2 (!)
oczywiscie to tak z czapy pisze i moglem cos pominac, ale wydaje mi sie ze to juz wystarczy zeby sie upgradenac za te 7stowek z okladem, polecam
ja zamowilem upgrade online i po 5 dniach mialem go w domu
generalnie:
nie zauwazylem zadnych zmian na minus, a plusow bardzo duzo.
najwazniejsze (moim zdaniem, a poza tym nie wszystko zdazylem jeszcze posprawdzac):
nowe instrumenty (z3ta+ [pelna wersja!], dimension LE z bankiem brzmien podstawowych oraz orkiestra mala, rapture LE, dropzone[sampler], sekwencer krokowy)
nowe wtyczki (limiter boost11, niezle dziala naprawde, poza tym masteringowy EQ i kompresor 5pasmowy - obydwie w 64bitach wewnetrznie)
sidechaining
wypalanie CD audio z poziomu sonara
inserty hardwareowe (nareszcie!)
mozliwosc slyszenia mixu podczas bounce w czasie rzeczywistym (na to tez dluugo czekalem)
mozliwosc wylaczenia opcji "stop at projects end"
metronom na tlumiku na mikserze
lupa podczas edycji midi (super przydatne, ustawia sie stopien zoomu przy ktorym sie sama pojawia)
dim solo (!) - do wyboru 6,12 lub 18 dB
kopiowanie ustawien EQ z jednego sladu na drugi
ulepszony VVocal (pitch to midi!)
polepszony przyporzadkowywanie wyjsc dla sladow (nowe skroty, bardzo poreczne)
obsluga wav64 i innych formatow (min sony wav) pozwalajacych na nagrania dluzsze niz 2gb
obsluga aif flac i sd2 (!)
oczywiscie to tak z czapy pisze i moglem cos pominac, ale wydaje mi sie ze to juz wystarczy zeby sie upgradenac za te 7stowek z okladem, polecam
fan dobrego brzmienia ;)
aha, posiadam wersje producer i do niej sie odnosze, nie mam pojecia co jest wyciete w wersji lzejszej
fan dobrego brzmienia ;)
no to o czym mam tu jeszcze pisać....?