Witam. Potrzebuje brzmienia dobrej jakości organ. Co niektórych może to zdziwić ale brzmienia z B4 II nie wystarczają mi. Szukam czegoś bardziej "lekkiego" . Co polecacie??
Może co do B4 II się mylę ale przeleciałem całą listę z presetami i żaden nie spełnia moich oczekiwań.
pozdrawiam
Brzmienia organ VSTi
- wishmaster
Re: Brzmienia organ VSTi
...Witam. Potrzebuje brzmienia dobrej jakości organ. Co niektórych może to zdziwić ale brzmienia z B4 II nie wystarczają mi. Szukam czegoś bardziej "lekkiego" . Co polecacie??
Może co do B4 II się mylę ale przeleciałem całą listę z presetami i żaden nie spełnia moich oczekiwań.
pozdrawiam...
Nie poradze Ci, bo nie znam lepszych emulacji, a tylko z ciekawosci zapytam: czy nie probowales w takim razie wydusic z drwabarow czegos wlasnego, pod Twoje potrzeby?
pozdrawiam...
Nie poradze Ci, bo nie znam lepszych emulacji, a tylko z ciekawosci zapytam: czy nie probowales w takim razie wydusic z drwabarow czegos wlasnego, pod Twoje potrzeby?
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty
- mr-hammond
Może to ?
serdeczne dzięki za odp. Już próbowałem wykręcić coś swojego ale nie do końca byłem z tego zadowolony...najnormalniej w świecie nie umiem pewnie:p
Myślę, że nic lepszego "hammondowego" nie znajdziesz. Popracuj trochę nad programem. Pamiętaj, że B4 nie ma bardzo istotnego efektu dla uzyskania realizmu brzmienia: efektów pomieszczenia (reverb, chorus) - musisz je dodać w hoście. Może w tym tkwi przyczyna Twojego "zawodu".
A z presetami poeksperymentuj sam. Z całą pewnością łatwo wykręcisz i te "lekkie" i "ciężkie".
A z presetami poeksperymentuj sam. Z całą pewnością łatwo wykręcisz i te "lekkie" i "ciężkie".
Slyszlaem jak hammondzista (posiadacz hammonda) narzekal nie na brzmienie B4 (wersji nie pamietam, moze I moze juz II) a na:
- klawiature sterującą
- brak wibracji powietrza w pomieszczeniu :)
- klawiature sterującą
- brak wibracji powietrza w pomieszczeniu :)
... brak wibracji powietrza w pomieszczeniu...
No tak, bo wirujące głośniki mogą robić za wentylator...
No tak, bo wirujące głośniki mogą robić za wentylator...

Klawisz pewnego znanego zespołu, który miałem przyjemność nagłaśniać, miał taki zestaw:
Klawiatura sterująca (nie pamiętam nazwy) - laptok z B4 - i wirujące głośniki Leslie do któych były przystawione mikrofony (2x SM57)
Brzmiało bardzo dobrze.
Klawiatura sterująca (nie pamiętam nazwy) - laptok z B4 - i wirujące głośniki Leslie do któych były przystawione mikrofony (2x SM57)
Brzmiało bardzo dobrze.
www.surogat.pl