Rejestracja koncertu w 5.1
Witam. Będę miał do zarejestrowania koncert który być może zostanie wydany na dvd w formacie 5.1. Na co zwrócić uwagę przy omikrofonowaniu takiego projektu. Oprócz tradycyjnych bliskich ujęć i ujęć publiczności co jeszcze powinienem zarejestrować. Skład to bebny, 2xgit akustyczna, bas, piano, sekcja dęta, kwartet smyczkowy, 2x wokal. Za wszelkie rady bede wdzięczny. Pozdrawiam
www.homstudio.com.pl
Re: Rejestracja koncertu w 5.1
Dodam jeszcze że będzie to w klubie na około 200-300 osób.
www.homstudio.com.pl
...Nikt niepomoże?...
Ale jakie pytanie Cie najbardziej nurtuje? bo nie bardzo rozumiem z calej wypowiedzi.
Podstawy tego zagadnienia i ogolny opis, "jak to ugryzc", byly w majowym numerze EiS !
Ale jakie pytanie Cie najbardziej nurtuje? bo nie bardzo rozumiem z calej wypowiedzi.
Podstawy tego zagadnienia i ogolny opis, "jak to ugryzc", byly w majowym numerze EiS !
http://www.superstereo.pl
...
Czytałem ten artykuł. Chodzi mi bardziej o sugestie i rady dotyczące omikrofonowania tego typu projektów.
Np. Czy wystarczą dwa mikrofony do zebrania i ludzi i ambientu? Czy publiczność rejestrować dwoma osobnymi i ambient osobno?
...
Czytałem ten artykuł. Chodzi mi bardziej o sugestie i rady dotyczące omikrofonowania tego typu projektów.
Np. Czy wystarczą dwa mikrofony do zebrania i ludzi i ambientu? Czy publiczność rejestrować dwoma osobnymi i ambient osobno?
www.homstudio.com.pl