Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy uczą się tam osoby całkowicie niewidome. Jeśli tak to czy są jakieś "tematy zastępcze". Znaczy np. jakiśtam program nie współpracuje z screenreaderem ale używany jest podczas zajęć albo jakieś urządzenia niedostępne dla niewidomych, które też są w użyciu i w tym czasie wszyscy korzystający z gadaczy robią cośtam innego. Jeśli tak to czy dużo jest takich zajęć i w związku z tym czy jest sens zdawania na ww studium przez osoby całkowicie niewidome?
Pytam, bo na stronie sosw znalazłem podejrzaną informację, że osoby niewidome są zwolnione z egzaminu pisemnego co wydaje mi się dość dziwne i niczym nie uzasadnione.
Studium na SOSW w Krakowie
Re: Studium na SOSW w Krakowie
Witam! Nie jestem na realizacji, tylko na sąsiednim kierunku, ale tak:
ta szkoła jest ukierunkowana głównie na osoby niewidome lub z dyzfunkcją wzroku. Na kierunku realizacji są również osoby całkowicie niewidome, i faktycznie są one przyjmowane bez egzaminu pisemnego. Niestety nie wiem dokładnie jak w takim przypadku wyglądają zajęcia,ale wiem że są one zawsze podporządkowane osobom niewidomym.
ta szkoła jest ukierunkowana głównie na osoby niewidome lub z dyzfunkcją wzroku. Na kierunku realizacji są również osoby całkowicie niewidome, i faktycznie są one przyjmowane bez egzaminu pisemnego. Niestety nie wiem dokładnie jak w takim przypadku wyglądają zajęcia,ale wiem że są one zawsze podporządkowane osobom niewidomym.
Re: Studium na SOSW w Krakowie
nie wiem dokładnie jak w takim przypadku wyglądają zajęcia,ale wiem że są one zawsze podporządkowane osobom niewidomym....
A to akurat nieprawda bo większość w tym studium to osoby normalnie widzące :)
A to akurat nieprawda bo większość w tym studium to osoby normalnie widzące :)