Co lepiej kupić ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Ashela
Co lepiej kupić ?

Post autor: Ashela » poniedziałek 28 maja 2007, 13:46

Witam zastanawiam się nad zakupem interfejsu i mam problem który wybrać. Waham sie między dwoma M-AUDIO FIREWIRE 410 i TC Konnekt 8 - który wybrać - oba są w takiej samej cenie.
A może ktoś proponuje coś innego za tą samą cenę ?
Ważne jest aby w czasie rzeczywistym szedł podkład i ścieżka midi.
Proszę o radę i konkretne odpowiedzi.
Z góry dzięki.
[addsig]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: Co lepiej kupić ?

Post autor: Soundscape » środa 30 maja 2007, 09:38

...Witam zastanawiam się nad zakupem interfejsu i mam problem który wybrać. Waham sie między dwoma M-AUDIO FIREWIRE 410 i TC Konnekt 8 - który wybrać - oba są w takiej samej cenie.
A może ktoś proponuje coś innego za tą samą cenę ?
Ważne jest aby w czasie rzeczywistym szedł podkład i ścieżka midi.
Proszę o radę i konkretne odpowiedzi.
Z góry dzięki.
...
Mam M-Audio FW 410. Z możliwości karty jestem zadowolony, z wjściami i wyjściami jack już mniej. Wsadzić kabelki ok, ale je wyjąć...Trzeba sporo poweru. Ale w czasie żeczywistym pójdzie i podkład, i midi i audio też. Ze sterownikami też kłopotów nie było jak do tej pory (ponad rok). Konnekta nie znam, ale w tej cenie M-Audio moge polecić.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 30 maja 2007, 09:42

do tego to wystarczy wbudowana dzwiekowka - okresl swoje wymagania bo te sa zadne

Ashela

Post autor: Ashela » środa 30 maja 2007, 13:22

...do tego to wystarczy wbudowana dzwiekowka - okresl swoje wymagania bo te sa zadne...

Chcę zrobić następujący manewr - a mianowicie mam podkład mp3 i chcę go przetworzyć na midi tak aby później wsyłać midi do tc helicon voiceworks aby tam harmonia (chórki) dostawały akordy według których zmieniają się - więc potrzebny mi jest jakiś program do przetworzenia na midi - jaki proponujesz ? Następnie w tym samym czasie odtworzyć midi razem z podkładem - midi idzie do helicona do kórego śpiewam i przekształca vokal który wychodzi na recordera, w tym samym czasie i równo do midi idzie mp3 i vokal razem z mp3 zgrywają sie na urządzeniu rejstrującym - jaki radzisz interfejs i program do przeróbki midi ? Proszę o odp - pozdrawiam.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 30 maja 2007, 13:28

mam podkład mp3 i chcę go przetworzyć na midi (...) więc potrzebny mi jest jakiś program do przetworzenia na midi - jaki proponujesz ?

E, to prosta sprawa jest - praktycznie kazdy sekwencer to zrobi. Troche trwa, ale da sie bez problemu.

Ashela

Post autor: Ashela » środa 30 maja 2007, 13:30

...mam podkład mp3 i chcę go przetworzyć na midi (...) więc potrzebny mi jest jakiś program do przetworzenia na midi - jaki proponujesz ?

E, to prosta sprawa jest - praktycznie kazdy sekwencer to zrobi. Troche trwa, ale da sie bez problemu....

Ok to co proponujesz ? A czy da radę zrobić tak aby np jedną sciężkę zostawić np bass lub klawisz ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 30 maja 2007, 13:58

Ok to co proponujesz ? A czy da radę zrobić tak aby np jedną sciężkę zostawić np bass lub klawisz ? ...

Zobacz Cubase, ProTools, Sonar np.
A w tym drugim pytaniu chodzi o to, żeby tą jedną ścieżkę wyciąć kompletnie? Bo jak tak to tego nie zrobisz z gotowym już kawałkiem.

Ashela

Post autor: Ashela » środa 30 maja 2007, 15:02

...Ok to co proponujesz ? A czy da radę zrobić tak aby np jedną sciężkę zostawić np bass lub klawisz ? ...

Zobacz Cubase, ProTools, Sonar np.
A w tym drugim pytaniu chodzi o to, żeby tą jedną ścieżkę wyciąć kompletnie? Bo jak tak to tego nie zrobisz z gotowym już kawałkiem....
Oki dzięki za podpowiedź a może masz linki skąd mogę pobrać te programy za darmo chodzi o cubase , protools lub sonar czy tylko są płatne ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 30 maja 2007, 15:12

ProTools chyba ma jakąś darmową wersje, ale Cubase czy Sonar już raczej nie. Chyba że Cubase LE, ale on jest darmowo dodawany do sprzętu. Do karty M-Audio ja dostałem uproszczoną wersje Abletona 4, ale nie wiem czy w nim zrobisz to o co Ci chodzi. Wejdź na jakąś strone sklepu internetowego (oczywiście muzycznego) i poszperaj w oprogramowaniach. Będą i ceny i opisy. Możesz też wejść na strony producentów: Cubase - Steinberg, Sonar - Cakewalk np.

Ashela

Post autor: Ashela » środa 30 maja 2007, 15:42

...ProTools chyba ma jakąś darmową wersje, ale Cubase czy Sonar już raczej nie. Chyba że Cubase LE, ale on jest darmowo dodawany do sprzętu. Do karty M-Audio ja dostałem uproszczoną wersje Abletona 4, ale nie wiem czy w nim zrobisz to o co Ci chodzi. Wejdź na jakąś strone sklepu internetowego (oczywiście muzycznego) i poszperaj w oprogramowaniach. Będą i ceny i opisy. Możesz też wejść na strony producentów: Cubase - Steinberg, Sonar - Cakewalk np....

Dzięki dzięi a ile MB zajmuje ten twój program ?>

ODPOWIEDZ