Praca z zewnętrznym dyskiem

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
JanC
Praca z zewnętrznym dyskiem

Post autor: JanC » środa 09 maja 2007, 15:23

Witam!
Jak zorganizowalibyście pracę z DAWem na laptopie z zewnętrznym dyskiem twardym podpiętym przez USB (na którym mają się znaleźć nagrane pliki audio i projekty)? Czy sam program DAW (w tym wypadku Tracktion) instalujecie na dysku systemowym laptopa, czy też na tym zewnętrznym? Co jest sprawniejsze?
pozdrawiam,
JC

abproject

Re: Praca z zewnętrznym dyskiem

Post autor: abproject » środa 09 maja 2007, 16:45

...Witam!
Jak zorganizowalibyście pracę z DAWem na laptopie z zewnętrznym dyskiem twardym podpiętym przez USB (na którym mają się znaleźć nagrane pliki audio i projekty)? Czy sam program DAW (w tym wypadku Tracktion) instalujecie na dysku systemowym laptopa, czy też na tym zewnętrznym? Co jest sprawniejsze?
pozdrawiam,
JC...
Program na lapku... a sample itd. z zewnetrznego mozesz puscic...ja mam np. Nexusa na zewnetrzym dysku i nie ma problemu..z tym ze jest wyprowadzony na sata z budy a nie usb.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 10 maja 2007, 08:01

Witam

Ja używam 2 dysków USB. Zero problemów. Na jednym z nich zapisują się moje projekty z Cubase. Wszystko inne poinstalowane jest na dyskach wewnętrznych.

Pozdrawiam
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 10 maja 2007, 10:22

Ja używam 2 dysków USB. Zero problemów. Na jednym z nich zapisują się moje projekty z Cubase. Wszystko inne poinstalowane jest na dyskach wewnętrznych.
Czy tych dwóch dysków uzywasz tylko do archiwizacji danych czy może do bezpośredniego zapisu podczas rejetsracji - nagrań ?

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 10 maja 2007, 15:36

...Ja używam 2 dysków USB. Zero problemów. Na jednym z nich zapisują się moje projekty z Cubase. Wszystko inne poinstalowane jest na dyskach wewnętrznych.
Czy tych dwóch dysków uzywasz tylko do archiwizacji danych czy może do bezpośredniego zapisu podczas rejetsracji - nagrań ?

pozdrowienia
...

Jeden z nich do bezpośredniego zapisu. Nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów.

Jesli to wazne to obydwa dyski są firmy IOMEGA , kazdy po 300 GB
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ